Ik heb voor de challenge van deze week deze overheerlijke cakejes gebakken, geïnspireerd op de English Christmas pudding, maar dan natuurlijk in een koolhydraatarm jasje met een eigen twist. De cakejes zijn heerlijk zacht (absoluut niet droog) met een vleugje chocolade, kaneel, pecannoten, blauwe bes en wortel. Eroverheen een witte chocolade glaze met blauwe blues en frambozen. Het lijk mij ook heerlijk om er crunchy stukjes chocolade over te strooien. Hoe dan ook hebben we hier genoten van de gebakjes!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintChocolade cakejes met witte chocolade frosting
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 6
- Aantal koolhydraten: 4.5 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb de cakejes gebakken met deze bakvorm.
Ingrediënten
- 100 g geraspte wortel
- 100 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 30 g bruine suikervervanger (klik))
- 40 g roomboter op kamertemperatuur
- 50 g roomkaas
- 10 g cacaopoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 ei
- 50 g blauwe bessen
- 25 g pecannoten
Glaze:
- 75 g witte chocolade koolhydraatarm (klik)
- 15 ml slagroom
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Rasp de wortel in fijne stukjes.
Meng de amandelmeel met de rest van de ingredienten en verdeel het mengsel over 6 bakvormpjes.
Bak de cakejes 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de glas door de chocolade met slagroom au-bain marie te smelten.
Verdeel de glaze over de cakejes en versier de cakejes tot slot met rood fruit of stukjes chocolade.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, chocolade, witte chocolade, cake, cakejes
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Lijkt me heerlijk en op hoeveel graden moet de oven ?
Op 160c 🤗