Chocolade cakejes met witte chocolade frosting

Ik heb voor de challenge van deze week deze overheerlijke cakejes gebakken, geïnspireerd op de English Christmas pudding, maar dan natuurlijk in een koolhydraatarm jasje met een eigen twist. De cakejes zijn heerlijk zacht (absoluut niet droog) met een vleugje chocolade, kaneel, pecannoten, blauwe bes en wortel. Eroverheen een witte chocolade glaze met blauwe blues en frambozen. Het lijk mij ook heerlijk om er crunchy stukjes chocolade over te strooien. Hoe dan ook hebben we hier genoten van de gebakjes!

Ik heb de cakejes gebakken met deze bakvorm.

Ingrediënten 6 stuks

 4.5 g khd per stuk

Glaze:

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 160c.

Rasp de wortel in fijne stukjes.
Meng de amandelmeel met de rest van de ingredienten en verdeel het mengsel over 6 bakvormpjes.
Bak de cakejes 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de glas door de chocolade met slagroom au-bain marie te smelten.
Verdeel de glaze over de cakejes en versier de cakejes tot slot met rood fruit of stukjes chocolade.

Geniet! X

2 Comments

  1. Lijkt me heerlijk en op hoeveel graden moet de oven ?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.