Chocolade cakejes met witte chocolade frosting

Ik heb voor de challenge van deze week deze overheerlijke cakejes gebakken, geïnspireerd op de English Christmas pudding, maar dan natuurlijk in een koolhydraatarm jasje met een eigen twist. De cakejes zijn heerlijk zacht (absoluut niet droog) met een vleugje chocolade, kaneel, pecannoten, blauwe bes en wortel. Eroverheen een witte chocolade glaze met blauwe blues en frambozen. Het lijk mij ook heerlijk om er crunchy stukjes chocolade over te strooien. Hoe dan ook hebben we hier genoten van de gebakjes!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chocolade cakejes met witte chocolade frosting

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 6
  • Aantal koolhydraten: 4.5 g khd per stuk

Omschrijving

Ik heb de cakejes gebakken met deze bakvorm.


Ingrediënten

Glaze:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.

Rasp de wortel in fijne stukjes.
Meng de amandelmeel met de rest van de ingredienten en verdeel het mengsel over 6 bakvormpjes.
Bak de cakejes 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de glas door de chocolade met slagroom au-bain marie te smelten.
Verdeel de glaze over de cakejes en versier de cakejes tot slot met rood fruit of stukjes chocolade.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, chocolade, witte chocolade, cake, cakejes

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

2 Comments

  1. Lijkt me heerlijk en op hoeveel graden moet de oven ?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.