Vanmiddag had ik intense trek in heerlijke verse frambozenmuffins met witte chocolade. Van die lekkere zachte met een zachte zoete smaak. Ik heb er onwijs van genoten en heb er 2 in de koelkast gedaan voor morgen en 2 in de vriezer voor een ander keertje. Lekker kort opwarmen in de oven en ze zijn weer hemels lekker!
Bekijk hier meer muffin recepten.
Bekijk mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintFrambozenmuffins met witte chocolade!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 6
- Aantal koolhydraten: 2.7 g khd per muffin
Omschrijving
Ik heb de muffins gebakken met deze bakvorm.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 125 g amandelmeel (klik)
- 25 g bruine suikervervanger (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 100 g Griekse yoghurt
- 3 eieren
- 25 g gesmolten roomboter
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 50 g frambozen
- 25 g gehakte witte chocolade koolhydraatarm (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingredienten tot een egaal beslag. (houd wat fruit en chocolade snippers over voor de topping).
Verdeel het beslag over 6 muffin vormpjes, strooi nog wat witte chocolade en fruit over de muffins en bak ze 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn gebakken.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, muffin, cupcake, frambozen, cake, cakejes
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!