Aardbeiengebakjes!

Voor de challenge van deze week heb ik gebakjes gemaakt voor Moederdag. Een heerlijke koek met daarboven romige aardbeien cream met verse aardbeien met witte chocolade snippers. Het heeft iets weg van een aardbeiengebakje en een aardbeienslof. De gebakjes zijn makkelijk om te maken en je kan er van alles lekkers bij bedenken voor de variatie! Probeer bijvoorbeeld chocoladesnippers van melk of pure chocolade of wat dacht je van de chocoladerepen met kokos of amandel zeezout?
Met frambozen of bessen in plaats van de aardbeitjes? Het zijn allemaal heerlijke opties!

Ik heb de aardbeiengebakjes gemaakt met deze bakvorm (deze week in de aanbieding). 
Niet alleen super handig voor broodjes, maar ook voor gebakjes als deze.

Ingrediënten 3 gebakjes

4.3 khd per gebakje

Topping:

Versiering:

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten behalve die van de topping tot een stevige massa en verdeel het over 3 bakvormpjes.
Bak de gebakjes 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de topping door de boter met de roomkaas, aardbeien en melis te mixen tot een romige massa.
Voeg daarna de slagroom toe en mix het tot een romig mengsel.

Laat de koeken volledig afkoelen en haal ze uit de bakvorm.
Versier de aardbeiengebakjes met het romige slagroommengsel, aardbeien en witte chocolade snippers.

Geniet ervan en alvast een fijne moederdag!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.