Voor de challenge van deze week heb ik gebakjes gemaakt voor Moederdag. Een heerlijke koek met daarboven romige aardbeien cream met verse aardbeien met witte chocolade snippers. Het heeft iets weg van een aardbeiengebakje en een aardbeienslof. De gebakjes zijn makkelijk om te maken en je kan er van alles lekkers bij bedenken voor de variatie! Probeer bijvoorbeeld chocoladesnippers van melk of pure chocolade of wat dacht je van de chocoladerepen met kokos of amandel zeezout?
Klik hier voor meer smakelijke baksel recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintAardbeiengebakjes!
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 4.3 g khd per portie
Omschrijving
Ik heb de aardbeiengebakjes gemaakt met deze bakvorm.
Niet alleen super handig voor broodjes, maar ook voor gebakjes als deze.
Ingrediënten
- 150 g amandelmeel (klik)
- 55 g bruine suikervervanger (klik)
- 80 g roomboter
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 ei
Topping:
- 30 g roomboter
- 45 g roomkaas
- 60 g poedersuiker vervanger (klik)
- 25 g aardbeien
- 75 ml slagroom
Versiering:
- aardbeien
- koolhydraatarme witte chocolade (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten behalve die van de topping tot een stevige massa en verdeel het over 3 bakvormpjes.
Bak de gebakjes 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de topping door de boter met de roomkaas, aardbeien en poedersuiker vervanger te mixen tot een romige massa.
Voeg daarna de slagroom toe en mix het tot een romig mengsel.
Laat de koeken volledig afkoelen en haal ze uit de bakvorm.
Versier de aardbeiengebakjes met het romige slagroommengsel, aardbeien en witte chocolade snippers.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, aardbei, aardbeien, cake, cakejes, gebak, gebakjes,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!