Aardbeiengebakjes!

Voor de challenge van deze week heb ik gebakjes gemaakt voor Moederdag. Een heerlijke koek met daarboven romige aardbeien cream met verse aardbeien met witte chocolade snippers. Het heeft iets weg van een aardbeiengebakje en een aardbeienslof. De gebakjes zijn makkelijk om te maken en je kan er van alles lekkers bij bedenken voor de variatie! Probeer bijvoorbeeld chocoladesnippers van melk of pure chocolade of wat dacht je van de chocoladerepen met kokos of amandel zeezout?

Met frambozen of bessen in plaats van de aardbeitjes? Het zijn allemaal heerlijke opties!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Aardbeiengebakjes!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 4.3 g khd per portie

Omschrijving

Ik heb de aardbeiengebakjes gemaakt met deze bakvorm.
Niet alleen super handig voor broodjes, maar ook voor gebakjes als deze.


Ingrediënten

Topping:

Versiering:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten behalve die van de topping tot een stevige massa en verdeel het over 3 bakvormpjes.
Bak de gebakjes 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de topping door de boter met de roomkaas, aardbeien en poedersuiker vervanger te mixen tot een romige massa.
Voeg daarna de slagroom toe en mix het tot een romig mengsel.

Laat de koeken volledig afkoelen en haal ze uit de bakvorm.
Versier de aardbeiengebakjes met het romige slagroommengsel, aardbeien en witte chocolade snippers.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, aardbei, aardbeien, cake, cakejes, gebak, gebakjes,

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.