Ik heb van de week ZO genoten van mosselen met een Aziatische twist! Meestal eet ik mosselen met wat soepgroenten, in een wokje of anders simpels. Deze combinatie vind ik echt hemels! Vol aan smaak en net dat beetje meer extra die een mossel verdient.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintAziatische mosselen met kokosmelk!
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 1
- Aantal koolhydraten: 7 g khd
Ingrediënten
- 2 el kokosolie
- 20 g sjalotjes
- 1 stengel citroengras
- 2 cm verse gember
- 1 kg mosselen
- 2 el vissaus
- peper
- 200 ml romige kokosmelk
- verse koriander
Bereidingswijze
Verwarm de kokosolie in een pan.
Snijd ondertussen het sjalotje in stukjes en doe het bij de kokosolie in de pan.
Kneus het citroengras en voeg het samen met de gember in de pan.
Doe na enkele minuten de mosselen erbij met de vissaus, peper en kokosmelk en doe de deksel op de pan.
Laat het ongeveer 8 minuten stomen totdat de mosselen allemaal open zijn.
Snijd ondertussen de koriander in stukjes.
Schep de mosselen op en garneer de mosselen met de gesneden koriander.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, mosselen, kokos, Aziatisch, Aziatische, twist,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!