Het weekend is weer begonnen en dat vraagt om een lekker recept voor een smakelijk ontbijt of brunch!
Deze bagels zijn lekker fluffy en een goede basis voor veel variaties. Doe er pitten en zaden door, Italiaanse kruiden, verse kruiden en varieer er op los met beleg! Kruidenboter, gerookte zalm, rosbief, suikervrije chocopasta uit mijn tweede boek.
Klik hier voor meer broodjes recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintBagels!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 1.5 g khd per bagel
Ingrediënten
- 30 g gesmolten roomboter
- 45 g amandelmeel (klik)
- 20 g gemalen hazelnoten
- 50 g geraspte kaas
- 2 eieren
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- Optioneel: droge kruiden (Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflookpoeder etc)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c. Klop de eieren luchtig, smelt de boter en meng alle ingrediënten bij de boter.
Verdeel het beslag over de 4 bagelvormpjes en bak de bagels 25 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bagels, donuts,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Vandaag maar meteen uitgeprobeerd. Ik had toch nog alle ingrediënten 😉
Wat een eenvoudig recept! en lekker ook nog! Dit wordt weer een favoriet.
Is er een alternatief voor hazelnootmeel?
Zojuist gemaakt, de onderkant bleef beetje plakken, dus geproefd is erg lekker 🙂
Helaas geen donut bakvorm, wat kan ik anders gebruiken hiervoor? Muffin vorm ook goed?
Ja dat zou ook wel kunnen hoor! 🙂
propje folie erin?
Net gemaakt komen hard uit de oven. Klopt dat?
Heel gemakkelijk te maken en ongelooflijk lekkerrrrrrr.
Ik h en er hummus en geitenkaas tussen gedaan. N goede combinatie
Deze maken we vaker.
Kun je hazelnotenmeel vervangen door kokos of sojameel?
Hoi bij mij wordt het niet ‘dik’ het beslag…speciaal bagelset besteld…al 2x mislukt 🙁
Ik lust dus totaal niets van noten. Kan ik deze gewoon weg laten of krijg je dan geen goeie doughnuts
Is het eventueel mogelijk om de kaas weg te laten?
Wat kan ik het beste gebruiken om de hazelnoten te vervangen?