Supersnelle speculaas mug cake!

Supersnelle speculaas mug cake!


 

Een lekker, snel en super makkelijk recept voor de sinterklaasdagen is altijd welkom!
Wat dacht je van deze speculaas mug cake? Hij is super tasty en je hebt hem zo op tafel getoverd. Hoe fijn is dat!

Ingrediรซnten 1 mug cake

2.1khd

 

Bereidingswijze:

Smelt de boter en klop het eitje luchtig. Meng alle ingrediรซnten bij de gesmolten boter.
Doe het in een klein ovenschaaltje en doe het voor 2 minuten in de magnetron op volle toeren.
Nรณg lekkerder met een dot slagroom on the side!

Zo simpel kan lekker zijn! ๐Ÿ™‚

Geen magentron? Geen nood. Doe de cake dan 25 minuten in de oven op 180c!

Fijne dagen allemaal! X

8 Reacties

  1. dank je wel voor dit eerste recept online. ik hoop dat er nog vele volgen.

  2. Oahn…ik lees in het recept van de speculaasmugcake dat er 2 theelepels speculaaskruiden dienen te worden gebruikt voor 1 mucake…is dit correct?
    Hoeveel gram is 1 theelepel?
    Vind het zo jammer dat er vaak wordt gesproken over theelepels en eetlepels en niet het aantal grammen ….is het mogelijk dat dit voortaan vermeld kan worden?
    Zou ik echt super fijn vinden.

  3. Lekker hoor, maar ben die speculaaskruiden wel even zat. Ik heb het dus met cacao gemaakt en dit is ook heerlijk!

  4. Oanh, echt deze is heeeerlijk! Heb de ingredienten x3 gedaan en in 3 siliconen mini cakevormpjes in de oven gedaan zoals je beschreef. Mijn visite vond hem ook erg lekker. Ontzettend goed gelukt.
    Bedankt hoor!
    Lisette

  5. Heerlijk!
    mijn favo ontbijtje, beetje kwark erop (ipv slagroom) en een beetje granola, wat een feest ๐Ÿ™‚

  6. ps; is er een printvriendelijke versie van je recepten te maken? Ik heb nu de mug cake uitgeprint maar dan heb ik 6 velletjes op de printer liggen.
    Alle comments komen namelijk ook mee en de grote foto, het zou in principe op 1 kunnen….
    uiteraard kan ik copieren en plaaken ergens maar toch.

    • Ohh, is het misschien een mogelijkheid om ze te kopieren en plakken in word en dan uit te printen Marjolein?

      Groetjes

  7. Hoi Oanh,

    Ik maak tegenwoordig regelmatig allerlei variaties op deze mugcake. Ik gebruik hetzelfde recept voor zowel in de magnetron als in de oven. Nu valt het me op dat de wijnsteenbakpoeder veel beter werkt wanneer ik de cake in de magnetron heb gemaakt. Ik kan nergens baktips vinden over wijnsteenbakpoeder en waar verschillende problemen met rijzen door veroorzaakt kunnen worden. Omdat jij er intussen zo ontzettend veel ervaring mee hebt, kun je misschien wat tips geven? Of misschien een artikel wijden aan hoe wijnsteenbakpoeder wel en niet werkt? Hoe kan het dat hetzelfde recept in de magnetron veel luchtiger wordt dan in de oven?

    Dankjewel!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*