Supersnelle speculaas mug cake!

Een lekker, snel en super makkelijk recept voor de sinterklaasdagen is altijd welkom! Wat dacht je van deze speculaas mug cake? Hij is super tasty en je hebt hem zo op tafel getoverd. 

Klik hier voor meer mugcake recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Supersnelle speculaas mug cake!

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 2.1 g khd

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten


Bereidingswijze

Smelt de boter en klop het eitje luchtig. Meng alle ingrediënten bij de gesmolten boter.
Doe het in een klein ovenschaaltje en doe het voor 2 minuten in de magnetron op 750 watt.


Notities

Geen magntron? Bak de cake dan 25 minuten in de oven op 160c.

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, speculaas, mug, cake, cake, snel, snelle, magnetron

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

14 Comments

  1. Avatar foto

    dank je wel voor dit eerste recept online. ik hoop dat er nog vele volgen.

  2. Avatar foto

    Oahn…ik lees in het recept van de speculaasmugcake dat er 2 theelepels speculaaskruiden dienen te worden gebruikt voor 1 mucake…is dit correct?
    Hoeveel gram is 1 theelepel?
    Vind het zo jammer dat er vaak wordt gesproken over theelepels en eetlepels en niet het aantal grammen ….is het mogelijk dat dit voortaan vermeld kan worden?
    Zou ik echt super fijn vinden.

  3. Avatar foto

    Lekker hoor, maar ben die speculaaskruiden wel even zat. Ik heb het dus met cacao gemaakt en dit is ook heerlijk!

  4. Avatar foto

    Oanh, echt deze is heeeerlijk! Heb de ingredienten x3 gedaan en in 3 siliconen mini cakevormpjes in de oven gedaan zoals je beschreef. Mijn visite vond hem ook erg lekker. Ontzettend goed gelukt.
    Bedankt hoor!
    Lisette

  5. Avatar foto

    Heerlijk!
    mijn favo ontbijtje, beetje kwark erop (ipv slagroom) en een beetje granola, wat een feest 🙂

  6. Avatar foto

    ps; is er een printvriendelijke versie van je recepten te maken? Ik heb nu de mug cake uitgeprint maar dan heb ik 6 velletjes op de printer liggen.
    Alle comments komen namelijk ook mee en de grote foto, het zou in principe op 1 kunnen….
    uiteraard kan ik copieren en plaaken ergens maar toch.

  7. Avatar foto

    Hoi Oanh,

    Ik maak tegenwoordig regelmatig allerlei variaties op deze mugcake. Ik gebruik hetzelfde recept voor zowel in de magnetron als in de oven. Nu valt het me op dat de wijnsteenbakpoeder veel beter werkt wanneer ik de cake in de magnetron heb gemaakt. Ik kan nergens baktips vinden over wijnsteenbakpoeder en waar verschillende problemen met rijzen door veroorzaakt kunnen worden. Omdat jij er intussen zo ontzettend veel ervaring mee hebt, kun je misschien wat tips geven? Of misschien een artikel wijden aan hoe wijnsteenbakpoeder wel en niet werkt? Hoe kan het dat hetzelfde recept in de magnetron veel luchtiger wordt dan in de oven?

    Dankjewel!

  8. Avatar foto

    Hoi Oanh.
    Ongezoete amandelmelk lust ik niet,en om 15 ml te gebruiken zonde om te kopen,zou er iets anders voor in de plaats kunnen?

  9. Avatar foto

    Super leuke en snelle recepten. Ik heb alleen 1 probleem; als ik mijn mix voor het de magnetron in gaat verwarm dan smaakt het supper lekker en als ik het na 1 min uit de magnetron haal zit er een vervelende bittere smaak aan. Hoe kan dat?

  10. Avatar foto

    Net genoten van deze cake naast een bakje koffie.
    Wat enorm lekker zeg.
    Een ware traktatie op zomaar een doordeweekse middag.
    Verrassend weinig koolhydraten, voor de hoeveelheid.
    Zou zelfs voor twee kunnen.

  11. Avatar foto

    Vanmiddag deze mug cake gemaakt. Heel makkelijk, snel klaar en smaakt lekker.
    Ik heb nog een vraagje. Als ik het amandelmeel gedeeltelijk wil vervangen door kokosmeel, welke verhouding gebruik ik dan? Ik ben het op jouw site tegengekomen maar ik kan het niet meer vinden.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.