Gisteren heb ik deze heerlijke zachte bananenmuffins gemaakt. Het was een heerlijke zonnige dag en perfect om de muffins mee te nemen voor een fijne wandeling! Door de bananen zijn ze koolhydraatbeperkt. Maar als je de muffins koolhydraatarm wilt maken kun je de bananen ook vervangen met puree van pompoen.
Klik hier voor meer muffin recepten!
Ik heb de muffins gebakken met deze bakvorm.
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintBananen muffins!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 6
- Aantal koolhydraten: 5,9 g khd per stuk
Ingrediënten
- 50 g smeltchocolade (klik)
- 115 g Griekse yoghurt
- 115 g banaan
- 50 g amandelmeel (klik)
- 50 g eiwitpoeder (klik)
- 20 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 1 el koekkruiden
- 1 ei
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Hak de chocolade in stukjes en meng alle ingrediënten tot een egaal beslag.
Verdeel het beslag over de 6 muffinvormpjes.
Bak de muffins 25 minuten in de oven.
2 x bananenmuffins gemaakt, mij strikt aan het recept gehouden, maar helaas beide keren zijn muffins erg droog. Wat doe ik verkeerd?