Voor de challenge van deze week heb ik kip kerrie gemaakt. Een smaakvol gerecht, heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld deze nasi of rijst gemaakt van bloemkool en broccoli. Het is binnen een half uur op tafel getoverd en lekker om je left-over groentes in te verwerken. De kip kerrie is namelijk ook heerlijk met taugé, bloemkool, snijbonen, broccoli of andere heerlijk groenten!
Maak in een handomdraai rijst van broccoli of bloemkool met deze veggie ricer!
PrintKip kerrie!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 4,5 g khd per portie
Ingrediënten
- 25 g ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el kokosolie
- 1 kipfilet
- 1 cm blokje verse gember
- 2 el kerrie massala
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1 el sojasaus
- 65 g paprika
- 50 g champignons
- 1/2 bouillonblokje
- 200 ml kokosmelk
- peper
- zout
Bereidingswijze
Snijd het uitje en de knoflook fijn.
Fruit het in een pan met kokosolie.
Snijd de kipfilet in blokjes en voeg het met alle kruiden en de sojasaus toe aan de pan.
Snijd ondertussen de paprika en champignons in stukjes en voeg het bij de kip in de pan.
Voeg na enkele minuten de gember, het bouillonblokje en de kokosmelk toe en breng het aan de kook.
Draai het vuur zachter en laat het geheel pruttelen totdat de kip mals is gebakken.
Voeg na smaak peper en zout toe.
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Heerlijk!
★★★★★