Kip kerrie!

Voor de challenge van deze week heb ik kip kerrie gemaakt. Een smaakvol gerecht, heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld deze nasi of rijst gemaakt van bloemkool en broccoli. Het is binnen een half uur op tafel getoverd en lekker om je left-over groentes in te verwerken. De kip kerrie is namelijk ook heerlijk met taugé, bloemkool, snijbonen, broccoli of andere heerlijk groenten!

Maak in een handomdraai rijst van broccoli of bloemkool met deze veggie ricer! 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kip kerrie!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 4,5 g khd per portie

Ingrediënten

  • 25 g ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el kokosolie
  • 1 kipfilet
  • 1 cm blokje verse gember
  • 2 el kerrie massala
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 el sojasaus
  • 65 g paprika
  • 50 g champignons
  • 1/2 bouillonblokje
  • 200 ml kokosmelk
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Snijd het uitje en de knoflook fijn.
Fruit het in een pan met kokosolie.
Snijd de kipfilet in blokjes en voeg het met alle kruiden en de sojasaus toe aan de pan.
Snijd ondertussen de paprika en champignons in stukjes en voeg het bij de kip in de pan.
Voeg na enkele minuten de gember, het bouillonblokje en de kokosmelk toe en breng het aan de kook.
Draai het vuur zachter en laat het geheel pruttelen totdat de kip mals is gebakken.
Voeg na smaak peper en zout toe.


Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

One Comment

  1. Avatar foto

    Heerlijk!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.