Gisteren maakte ik een heerlijke slof met blauwe bessen om te vieren dat het weekend is. Hij is super makkelijk om te maken en niet alleen koolhydraatarm maar ook glutenvrij! Hij smaakt lekker fruitig en het allerlekkerst met verse slagroom. Je kunt ook met fruit variëren. Frambozen bevatten bijvoorbeeld minder koolhydraten in vergelijking met blauwe bessen en is ook een heerlijke optie!
Ik heb de slof gebakken met deze bakvorm.
Klik hier voor meer heerlijke recepten!
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintBauwe bessen slof
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 5 stukjes
- Aantal koolhydraten: 6 g khd per stuk
Ingrediënten
Slof:
- 165 g amandelmeel (klik)
- 55 g erythritol (klik)
- 3 eieren
- 1 tl vanille-extract (klik)
- snufje zout
- 100 g kwark
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 afgestreken el kaneel
- 50 g blauwe bessen
Blauwe bessen jam:
- 30 g koolhydraatarme ahorn (klik)
- 100 g bessen
- 20 g erythritol (klik)
- enkele tl arrowroot
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de slof tot een stevig mengsel en verdeel het over de bakvorm.
Ik heb de blauwe bessen over het midden van de slof verdeeld en wat ingedrukt in het beslag.
Bak de slof 25 a 30 minuten goudbruin in de oven.
Maak ondertussen de bessen jam door de ahorn, bessen en erythritol te koken in een pannetje.
Voeg arrowroot toe om de jam te binden.
Verdeel de bessenjam over de slof zodra deze is afgekoeld en strooi er eventueel poedersuikervervanger (klik) over.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, slof, blauwe bessen, gebak,
Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?
Oanh in het recept staat 2x een snufje zout