Wij zijn weer thuis van vakantie, alle koffers zijn uitgepakt, de wasjes zijn weggewerkt, we hebben weer lekker in ons eigen bedje geslapen en ik ben eindelijk weer lekker bezig geweest in de keuken! Ik heb namelijk een Back Home Challenge gedaan op de facebook groep. Er zijn weer zoveel lekkere verzoekjes voorbij gekomen waaronder dus deze overheerlijke bloemkoolfrietjes!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintBloemkool frietjes!
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 1
- Aantal koolhydraten: 9 g khd
Ingrediënten
- 300 g bloemkool
- 50 g geraspte kaas
- snufje knoflookpoeder
- snufje uienpoeder
- snufje paprikapoeder
- snufje kerriepoeder
- snufje oregano
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar in een pan met water.
Pureer de bloemkool en knijp het vocht uit de bloemkoolpuree met een theedoek.
Verwarm de oven op 180c.
Voeg de geraspte kaas en alle kruiden aan de bloemkoolpuree en kneed het tot een geheel.
Maak met behulp van je handen frietjes van de puree en leg het op een vel bakpapier en bak de frietjes 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn geworden.
Notities
Knijp de bloemkool goed uit en maak de frietjes niet te groot! Zo voorkom je dat het slappe frittekes worden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bloemkool, friet, patat, patatjes, frietjes
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
I.p.v. het koken van de bloemkool stoom ik die , ik vind de smaak en het behoud van alle voedingstoffen toch een belangrijk punt , maar dit is super lekker bedankt voor het receptje
Dat is een goeie tip! 🤗
Zijn deze frietjes ook geschikt voor de Kip kapsalon?
Pastinaak is niet het hele jaar te verkrijgen. Misschien dit dan als alternatief?
Ja dat kan hoor! Kost wel wat meer tijd maar het is zeker een optie! 🤗
Als je zegt 9khd per portie bedoel je dan 9 gram?
I don ‘t like melted cheese . What else can i use?
Je schrijft “maak frietjes van de puree”. Hoe doe je dat?
Wat kan ik i.p.v. kaas gebruiken? Dat lust ik absoluut niet..
Taaltip: “Zo voorkom je dat het geen slappe frittekes worden” betekent dat je van plan bent om slappe frittekes te maken. Dat bedoel je niet, toch? Er zou moeten staan: “Zo voorkom je dat het slappe frittekes worden”
Lekker hoor!!! Bloemkool gestoomd, friet iets langer in de oven gehad (30 minuten). voor herhaling vatbaar.
Superleuk om te lezen! 🥰
Ze zijn erg lekker geworden. Bedankt voor het recept.
ik heb nog wat dukkah huisgemaakt staan. Denk je dat dat lekker is er doorheen?
Wil het straks maken, ben benieuwd.
dank voor al je lekkere recepten
ans
Je kan het altijd proberen! 🤗
wat ik ook altijd doe is het omrekenen naar 180 gr , dus iets langer laten inzitten. Want boven de 180 gr verliest het voedsel veel vitaminen.
Hoi Oanh,
Klinkt heerlijk, maar kloppen de khd wel? Er staat bij dat 1 portie 9 khd bevat.
Groetjes Michaela
Als je zegt 9khd per portie bedoel je dan 9 gram?
9 gram koolhydraten ja! 🥰
Hoi!
Kan je hiervoor ook bloemkoolrijst gebruiken? Hoe moet je het dan bereiden?
Ik heb er rondjes van gemaakt.
1 cm dik en doorsnee 6 cm
Gaan straks de oven in.
Maar te veel!
Wat denk jij van rest in de vriezer bewaren?
Kan dit ook met bloemkoolrijst?
Ja dat kan zeker!