Bloemkool frietjes!

Wij zijn weer thuis van vakantie, alle koffers zijn uitgepakt, de wasjes zijn weggewerkt, we hebben weer lekker in ons eigen bedje geslapen en ik ben eindelijk weer lekker bezig geweest in de keuken! Ik heb namelijk een Back Home Challenge gedaan op de facebook groep. Er zijn weer zoveel lekkere verzoekjes voorbij gekomen waaronder dus deze overheerlijke bloemkoolfrietjes! 

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bloemkool frietjes!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 9 g khd

Ingrediënten

  • 300 g bloemkool
  • 50 g geraspte kaas
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje uienpoeder
  • snufje paprikapoeder
  • snufje kerriepoeder
  • snufje oregano

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar in een pan met water.
Pureer de bloemkool en knijp het vocht uit de bloemkoolpuree met een theedoek.
Verwarm de oven op 180c.
Voeg de geraspte kaas en alle kruiden aan de bloemkoolpuree en kneed het tot een geheel.
Maak met behulp van je handen frietjes van de puree en leg het op een vel bakpapier en bak de frietjes 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn geworden.


Notities

Knijp de bloemkool goed uit en maak de frietjes niet te groot! Zo voorkom je dat het slappe frittekes worden.

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bloemkool, friet, patat, patatjes, frietjes

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

22 Comments

  1. Avatar foto

    I.p.v. het koken van de bloemkool stoom ik die , ik vind de smaak en het behoud van alle voedingstoffen toch een belangrijk punt , maar dit is super lekker bedankt voor het receptje

  2. Avatar foto

    Zijn deze frietjes ook geschikt voor de Kip kapsalon?
    Pastinaak is niet het hele jaar te verkrijgen. Misschien dit dan als alternatief?

  3. Avatar foto

    Je schrijft “maak frietjes van de puree”. Hoe doe je dat?

  4. Avatar foto

    Wat kan ik i.p.v. kaas gebruiken? Dat lust ik absoluut niet..

  5. Avatar foto

    Taaltip: “Zo voorkom je dat het geen slappe frittekes worden” betekent dat je van plan bent om slappe frittekes te maken. Dat bedoel je niet, toch? Er zou moeten staan: “Zo voorkom je dat het slappe frittekes worden”

  6. Avatar foto

    Lekker hoor!!! Bloemkool gestoomd, friet iets langer in de oven gehad (30 minuten). voor herhaling vatbaar.

  7. Avatar foto

    ik heb nog wat dukkah huisgemaakt staan. Denk je dat dat lekker is er doorheen?
    Wil het straks maken, ben benieuwd.
    dank voor al je lekkere recepten
    ans

  8. Avatar foto

    wat ik ook altijd doe is het omrekenen naar 180 gr , dus iets langer laten inzitten. Want boven de 180 gr verliest het voedsel veel vitaminen.

  9. Avatar foto
    Michaela van Lith

    Hoi Oanh,

    Klinkt heerlijk, maar kloppen de khd wel? Er staat bij dat 1 portie 9 khd bevat.

    Groetjes Michaela

  10. Avatar foto

    Als je zegt 9khd per portie bedoel je dan 9 gram?

  11. Avatar foto

    Hoi!

    Kan je hiervoor ook bloemkoolrijst gebruiken? Hoe moet je het dan bereiden?

  12. Avatar foto

    Ik heb er rondjes van gemaakt.
    1 cm dik en doorsnee 6 cm
    Gaan straks de oven in.
    Maar te veel!
    Wat denk jij van rest in de vriezer bewaren?

  13. Avatar foto
    Nanja de jong

    Kan dit ook met bloemkoolrijst?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.