Broccoli zalm ovenschotel

Deze week heb ik weer een heerlijke ovenschotel gemaakt voor de challenge!
De Mexicaanse ovenschotel is onwijs goed ontvangen en dat vind ik natuurlijk super leuk! Hier behoort hij ook zeker tot een van onze favorieten. Klik hier voor het recept.

De broccoli ovenschotel is net als de Mexicaanse ovenschotel erg makkelijk om te maken en overheerlijk met de gerookte zalm. Gehakt en kip zouden er ook fantastisch bij smaken! Kortom, het is een perfect basis recept voor allerlei lekkere twists. Probeer bijvoorbeeld eens tomatenpuree bij het mengsel te voegen!

Klik hier voor meer ovenschotel recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Broccoli zalm ovenschotel

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 10 g khd

Ingrediënten

  • 350 g broccoli
  • 100 g paprika
  • 100 g prei
  • 200 g roomkaas
  • snuf peper
  • snuf uienpoeder
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf paprikapoeder
  • snuf oregano
  • 100 g gerookte zalm
  • 100 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175c.
Snijd de broccoli in grove roosjes en blancheer de broccoli in een pan met kokend water.
Snijd de prei en paprika in stukjes.
Meng de roomkaas met de helft van de geraspte kaas, de kruiden en gerookte zalm met de groenten door het roomkaasmengsel.
Schep het geheel in een ovenschaal en strooi tot slot de rest van de geraspte kaas erover.
Bak de broccoli-ovenschotel 25 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, broccoli, oven, ovenschotel, zalm

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

3 Comments

  1. Avatar foto

    Moet je de paprika en prei rauw in de oven doen? Gaart dit zo wel? Alvast bedankt!

  2. Avatar foto
    Lineke Koops

    Wat een heerlijk gerecht!!

  3. Avatar foto

    Hallo, klinkt super lekker ! Welke roomkaas gebruik je hiervoor ?
    Kan ik roomkaas van Philadelphia gebruiken? of is deze te dik?
    groetjes, Lisa

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.