We zijn weer terug van weggeweest en wat vind ik het stiekem toch altijd weer fijn om in mijn eigen keuken te keutelen! Het wordt een gezellige dag vandaag en gaan de deur uit. Ik bak als we uitstapjes maken regelmatig lekkers mee om mee te nemen. Deze cakejes met chocolade is altijd een goed idee en Trev is er gek op! Je kunt de cakejes maken in allerlei smaakjes. Wat dacht je van deze oranje koeken voor volgend weekend? Soms kiezen we voor cakejes met blauwe bessen, frambozen, aardbeien of met bijvoorbeeld chocolade of deze koolhydraatarme smarties! Ideaal!
Klik hier voor meer cakejes recepten.
Ik heb de cake gebakken met deze bakvorm.
Print
Chocolade cakejes!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 6
- Aantal koolhydraten: 3 g khd per cakeje
Ingrediënten
- 100 g amandelmeel (klik)
- 10 g eiwitpoeder (klik)
- 2 eieren
- 125 g Griekse yoghurt
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 15 g gesmolten roomboter
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 tl vanille-extract (klik)
Chocolade topping:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de cake tot een egaal mengsel en verdeel het over de 6 vormpjes.
Bak de cakejes 25 minuten goudbruin in de oven.
Smelt de chocolade au-bain marie en haal de bovenkant van de cakejes door de gesmolten chocolade.
Drizzle de gesmolten witte chocolade over de cakejes en laat ze uitharden in de koelkast.
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
