Het is alweer bijna koningsdag dus is het de hoogste tijd voor oranje recepten! Vandaag heb ik deze oranje koeken gemaakt. Helemaal in het thema van koningsdag, en buiten koningsdag ook heerlijk met deze gesmolten melkchocolade of pure chocolade. De “glacé” heb ik gemaakt van wortelsap, met de slow juicer gemaakt. Als je dat niet hebt kan je ook sinaasappelsap gebruiken of natuurlijk oranje kleurstof. En hoe lekker en leuk is het om deze koeken te versieren met stukjes witte chocolade of smarties van mijn winkeltje!
Klik hier voor meer lekkere koek recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintOranje koeken!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 3.3 g khd per koek
Omschrijving
Ik heb de koeken gebakken met deze bakvorm.
Ingrediënten
- 125 g amandelmeel (je kan ook hazelnoten fijnmalen en 1:1 vervangen met amandelmeel)
- 100 g roomkaas
- 35 g gesmolten roomboter
- 1 ei
- 20 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
Glacè:
- sap van een kleine wortel (of sinaasappelsap)
- poedersuiker vervanger (ongeveer 3 el) (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de koeken tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over 3 bakvormpjes.
Bak de koeken 20a25minuten in de oven.
Maak ondertussen de glacé door de sap te mengen met de poedersuiker vervanger. Voeg net zoveel poedersuiker vervanger toe tot een mooie gladde glacé.
Verdeel de glacé over de koeken zodra de koeken zijn afgekoeld.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, koek, koeken, glacé, oranje,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!