Vandaag heb ik deze chocoladecake gemaakt alvast voor Pasen! De cake is al een feestje om naar te kijken door de gezellige chocosmiles smarties en de paaseitjes uit Oanh’s Winkeltje met daaronder een heerlijk laagje chocolade glaze. Helemaal geschikt voor op de paas tafel!
Klik hier voor meer leuke recepten voor Pasen!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier!
PrintChocolade paas cake
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 2,5 g khd per plakje
Omschrijving
Ik heb de cake gebakken met deze bakvorm.
Ingrediënten
- 150 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 250 g roomkaas
- 50 g gesmolten roomboter
- 4 eieren
- 25 g cacaopoeder
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Glaze:
- 10 g gesmolten roomboter
- 75 ml slagroom
- 35 g cacaopoeder
- 20 g bruine suikervervanger (klik))
Topping:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten voor de cake tot een egaal mengsel en schep het geheel in de bakvorm.
Bak de chocoladecake 45 minuten in de oven.
Maak ondertussen het glazuur door de boter te smelten in de pan en draai het vuur zacht. Schenk de slagroom bij de gesmolten boter en roer de cacaopoeder en sukrin erbij. Verdeel het glazuur over de cake zodra de cake is afgekoeld.
Snijd de chocosmiles in stukjes en halveer de paaseitjes. Versier het over het glazuur en snijd de cake in 12 plakjes.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pasen, cake, chocolade, paas cake,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Gewone oven of hetelucht?