Vandaag heb ik heerlijke pizza gemaakt in mini formaat. De pizza slices heb ik belegd met rode ui, olijven en geraspte kaas. De andere met tomatensaus, paprika, tomaten, champignons en geraspte kaas. Ik vind ze er heel gezellig uit zien en ze zijn ook verrukkelijk van smaak. Een leuk idee voor een high tea, borrel of paas feestje! Je kan ze natuurlijk altijd beleggen met je eigen favoriete topping. Salami, tonijn of ham lijkt mij er ook heerlijk op!
Bekijk hier meer pizza recepten.
Bekijk mijn zesde boek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintPizza slices
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: Rode ui slice: 3 g khd per slice. Klassieke pizza slice: 3,35 g khd per slice
Ingrediënten
- 100 g geraspte mozzarella
- 100 g parmezaanse kaas
- 60 g roomkaas
- 75 g amandelmeel (klik)
- 1 ei
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- snufje Italiaanse kruiden
Topping rode ui:
- 40 g rode ui
- 25 g olijven
- 15 g geraspte kaas
- snufje Italiaanse kruiden
Topping klassiek:
- 25 g tomatenpuree
- 35 g kastanjechampignons
- 50 g snoeptomaten
- 15 g geraspte kaas
- snufje Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Smelt de geraspte mozzarella, geraspte parmezaanse kaas en roomkaas in een pannetje of magnetron. Meng de amandelmeel, ei, xanthaangom, zout en italiaanse kruiden erbij tot een mooie egale deeg.
Leg het deeg tussen 2 vellen bakpapier en rol het deeg tot een rechthoekige pizzabodem. Snijd de pizzabodem in 8 stukken en beleg de pizza slices met de topping met als laatst de geraspte kaas en Italiaanse kruiden.
Bak de pizza slices 20-25 minuten in de oven
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pizza,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Zijn ze goed te bewaren en/of kun je ze invriezen?
Dag Oanh,
Wat lijkt mij dit heerlijk. Dank voor het recept.
Ik heb een vraag: moet er 7,5 gram of 75 gr amandelmeel in de pizza?
Door de stipjes tussen het getal twijfel ik.
Gr Coby
Op welke temperatuur moet de oven?