Pizza slices

Vandaag heb ik heerlijke pizza gemaakt in mini formaat. De pizza slices heb ik belegd met rode ui, olijven en geraspte kaas. De andere met tomatensaus, paprika, tomaten, champignons en geraspte kaas. Ik vind ze er heel gezellig uit zien en ze zijn ook verrukkelijk van smaak. Een leuk idee voor een high tea, borrel of paas feestje! Je kan ze natuurlijk altijd beleggen met je eigen favoriete topping. Salami, tonijn of ham lijkt mij er ook heerlijk op!

Hier komt het recept:

IngrediΓ«nten 8 slices


Rode ui slice: 3 g khd per slice.
Klassieke pizza slice: 3,35 g khd per stukΒ 

Topping rode ui:

  • 40 g rode ui
  • 25 g olijven
  • 15 g geraspte kaas
  • snufje Italiaanse kruiden

Topping klassiek:

  • 25 g tomatenpuree
  • 35 g kastanjechampignons
  • 50 g snoeptomaten
  • 15 g geraspte kaas
  • snufje Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160c.
Smelt de geraspte mozzarella, geraspte parmezaanse kaas en roomkaas in een pannetje of magnetron. Meng de amandelmeel, ei, xanthaangom, zout en italiaanse kruiden erbij tot een mooie egale deeg.
Leg het deeg tussen 2 vellen bakpapier en rol het deeg tot een rechthoekige pizzabodem. Snijd de pizzabodem in 8 stukken en beleg de pizza slices met de topping met als laatst de geraspte kaas en Italiaanse kruiden.
Bak de pizza slices 20-25 minuten in de oven.

Geniet! X

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.