Ik heb ook deze smaakvolle crackers gemaakt voor de challenge. De crackers zijn heerlijk knapperig. Lekker om zo op te snoepen of natuurlijk heerlijk met een tasty dipje! Ik heb italiaanse kruiden gebruikt, maar rozemarijn of een toefje sambal is ook zeker een aanrader!
Klik hier voor meer cracker recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Crackers met kaas!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 20
- Aantal koolhydraten: 0,25 g khd per cracker
Ingrediënten
- 35 g roomkaas
- 75 g geraspte kaas
- 75 g amandelmeel (webshop)
- 1/4 tl xanthaangom (webshop)
- snufje zout
- 1 ei
- snuf Italiaanse kruiden (webshop)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten en maak een bol van het geheel.
Leg de bol tussen 2 vellen bakpapier en maak er een groot plak (van ongeveer 3mm) van met behulp van een deegroller. Verwijder het bovenste vel bakpapier en verdeel het plak over 20 stukjes. Prik met een vorm gaatjes in het deeg en bak de crackers 20-25 goudbruin in de oven. Laat de crackers afkoelen zodat ze lekker knapperig worden.
Notities
Hoe dunner hoe knapperiger! Houd ze dan goed in de gaten. Dunner betekend ook korter in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cracker, crackers, toast, toastjes
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Beste Oanh,
Hoe dik ongeveer uitrollen? Halve centimeter dik?
Ongeveer 3mm. Hoe dunner hoe knapperiger! ☺️
Ze lijken mij heerlijk! 😋
Oanh, op welke temperatuur bak jecde crackers. Dit lees ik niet in je beschrijving.
Hoi Oanh , staat er nu 7.5 gr amandelmeel of moet dat 75 gr. zijn? Bedankt en groetjes Marja
75 gram! ☺️
Kun je als verdikkingsmiddel ook arrowroot gebruiken?
Hoe kun je deze het beste bewaren? En hoe lang?
Welk merk kan je gebruiken ipv amandelmeel aub ?