Ik was al een tijdje op zoek naar een lekker recept voor krokante kaasstengels voor bij een soepie, borrel of gewoon als tussendoortje. Met deze bakvorm maak je de perfecte kaas/soepstengels! Ook super handig voor de aankomende feestdagen!
Heb je deze kaasstengels al gezien?
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Crispy kaasstengels!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 24 stengeltjes
- Aantal koolhydraten: 0.18 g khd per stengeltje
Ingrediënten
- 50 g amandelmeel (klik)
- 30 g lijnzaadmeel (klik)
- 1 ei
- 70 g geraspte kaas
- 10 g gesmolten kokosolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten samen en doe het in de soepstengels bakvorm. Bak de kaasstengels 20 tot 25 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, soepstengel, kaas, stengel,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Pingback: Koolhydraatarme erwtensoep, snert zonder erwt! | Oanh's Kitchen
Kan ik de lijnzaadmeel vervangen door kokosmeel? Met evt wat gebroken lijnzaad….
Je zou het kunnen proberen Peggy!
Ik tracht ze nu te maken, maar ’t beslag is wel erg dik. Klopt dat wel? Een ei erbij doen?
Mijn vraag ging dus over de soepstengels, niet over de snert!?
Het beslag is inderdaad iets stevig Gerda! 🙂
dit gaat echt niet,, veel te dik het beslag is stug ik heb al wat water toegevoegd echt zonde het komt niet door geen een maat van tuutje van de deegzak
heb het opnieuw gebrobeerd maar dan niet in de deeg zak
maar simpel het deeg in vieren gedeeld en zo op de vorm gelegd en simpel met de deegspatel in alle reepjes van de mooie vorm geduwd
ik heb wel de lijnzaad weggelaten en gewoon 80 gram amandelmeel gedaan leek me lekker
en als kaas een beetje de pittige geraspte pardano er in gedaan met wat boulinkruiden maar had ook knolook/paprika kunnen zijn (dat doe ik volgende keer)… en gewoon recept opgevolgd en baktijden was prima 😛
Dat afkoelen lukt bij mij niet, san zijn ze al op ???
Had een vraag hier geplaast maar dat is bljkbaar weggehaald
Kan ik de kokosolie vervangen?
Zou het ook lukken op een bakplaat want ik heb niet zo’n soepstengel-vorm.
Hoe maak je deze kaasstebgles nootvrij?
Kan ik de amandelmeel vervangen door kokosmeel, en hoe zijn de verhoudingen dan…?
Meer ei, meer melk…?
Ik heb het echt nodig want ik kan niet tegen noten….