Snert zonder erwt, erwtensoep

Hoe heerlijk is het om op een frisse dag te genieten van een warme kom snert zonder erwt! Deze erwtensoep vult goed en is gevuld met boordevol groenten. Heerlijk als lunch of voor het avondeten met bijvoorbeeld deze roggebrood met spek!

Klik hier voor meer soep recepten!

Ps: Heb je deze kruidenpotjes al gezien? Een fantastische oplossing voor een georganiseerde keukenkast of keukenla!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme erwtensoep, snert zonder erwt!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 9

Ingrediënten

  • 500 g knolselderij
  • 150 g broccoli
  • 100 g courgette
  • 100 g prei
  • 1 biologische groentenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 liter water
  • 300 g schouderkarbonade
  • 1 rookworst
  • 125 g spekblokjes

Bereidingswijze

Schil de knolselderij en snijd de knol, broccoli, courgette en prei in blokjes en kook het in een ruime pan met water. (de groenten moeten ruim onder water staan)
Voeg de laurierblaadjes en bouillonblokje toe en breng het aan de kook.
Kook de groenten beetgaar en verwijder de laurierblaadjes. Pureer het geheel tot een grove erwtensoep, en voeg de laurierblaadjes weer toe aan de pan. Snijd de schouderkarbonade in stukjes, de rookworst in plakjes en voeg het toe aan de pan en laat het 2 uur sudderen totdat de schouderkarbonade mals is gekookt.
Bak ondertussen de spekblokjes krokant in een pan zonder olie.
Schep de erwtensoep op en garneer de soep met spekblokjes.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, snert, erwtensoep, soep,

Deel, tag en win!

Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

22 Comments

  1. Avatar foto

    Moet de rookworst ook twee uur meekoken ben hem nu aan het maken,

    • Avatar foto

      Je kan het ook de laatste half uur mee koken, ik heb het gelijk met de schouderkarbonade erbij gedaan 🙂

    • Avatar foto

      Is het niet een idee om eerst het vlees te koken met laurier en in die bouillon de groenten en worst te garen. Dan vlees, worst en laurierblad eruit, blenden, vlees klein snijden en alles samen opwarmen. Dan is de groente niet zo suf gekookt.

  2. Avatar foto

    Net de soep gegeten. Héérlijk! Dit recept is een blijvertje, dank je wel.??

  3. Avatar foto

    Met maar 1 liter water…? Dan kun je toch je lepel er rechtop inzetten ??

  4. Avatar foto

    Waarom zitten er geen wortels of winterpeen in dit erwtensoep recept?

  5. Avatar foto

    Deze is zo lekker. Ben hem nu aan het maken. We hebben straks met de buurtvereniging een buffet met winter gerechten, een ieder maakt wat. Ik zal ze deze koolhydraatarme versie van de snert eens laten proeven.

  6. Avatar foto

    Hoi hoi
    Kan je het ook maken met een hamlapje vind karbonade een beetje vet

  7. Avatar foto
    Tineke leliveld

    Wat voor rookworst kan ik t best gebruike

  8. Avatar foto
    Anita Zuidinga

    wat hebben wij vanavond heeeeerlijk gegeten!
    Heel smakelijk, goed gevulde snert.
    Zeker een aanrader. TOP

  9. Avatar foto

    Hoi, deze al zo vaak gemaakt, heerlijk, maar is deze ook in de slowcooker te maken? En hoe dan?
    Groetjes

  10. Avatar foto

    Hoi!
    Kun je dit recept ook maken in de slowcooker, zo ja, hoe?

  11. Avatar foto

    De groente weer pas erbij doen na die 2 uur zeker?

  12. Avatar foto
    Zoja van der Laan

    Wat een heerlijke soep! Ik heb er van genoten!

  13. Avatar foto

    Hoi hoi, kun je de soep ook in de slowcooker maken? Ik werk dus dan is het lekker dat het klaar is als ik thuis kom….

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.