Woensdag heb ik deze heerlijke pompoen pap gemaakt. Hij is verrassend lekker en helemaal perfect passend bij het hefstige weer! De pap is heerlijk van smaak. Pompoen met een vleugje vanille en de speculaaskruiden maakt deze pap helemaal compleet. Wat een verwennerij!
Heb je deze bloemkoolpap al gezien?
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintPompoen pap met speculaaskruiden
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 1
- Aantal koolhydraten: 6 g khd
Ingrediënten
- 100 g flespompoen
- 15 g amandelmeel (klik)
- 5 g gebroken lijnzaad (klik)
- 125 ml ongezoete amandelmelk
- snufje zout
- 2 tl speculaas kruiden
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Schil de pompoen en snijd het in blokjes.
Kook de pompoen beetgaar en pureer de pompoen.
Meng ondertussen de melk in de pan met de rest van de ingrediënten en kook het geheel tot het is ingedikt.
Voeg als laatst de pompoen erbij en draai het vuur uit wanneer het een mooie pap is geworden.
Garneer de pap eventueel met kokosfakes, pitjes, zaden en vers fruit
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pompoen, pap, ontbijt
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Ziet er super uit. Zou dit ook met kokosmeel kunnen?
Heerlijke vullende pap.
★★★★★
Fijn dat je hebt genoten! <3