Draadjesvlees met veel liefde en geduld!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Draadjesvlees met veel liefde en wat geduld

  • Bereidingstijd: 8 uur en 15 minuten
  • Porties: 3 personen
  • Aantal koolhydraten: 4,5 g khd per persoon

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

  • 600 g runderlappen
  • 1 tomaat
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 25 g boter
  • 4 el rode wijn azijn
  • 1 bouillon
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • water

Ingrediënten 2 broodjes:
3 g khd per broodje


Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken, vervolgens de uien, tomaten en knoflook.
Smelt de boter in de pan en voeg vervolgens het vlees, de uien, tomaten en knoflook toe.
Voeg daarna de rest van de kruiden/ingrediënten toe.
Bak het vlees een paar minuten aan en voeg tot slot het watert toe, het vlees moet net onder staan.

Nu is het een kwestie van geduld hebben en af en toe roeren en water bijvoegen zodat het niet aankoekt en het vlees altijd voorzien wordt van een laagje vocht.
Ik heb het vlees 8 uur laten stoven en ben elk half uurtje gaan roeren en heb elke keer wat water toegevoegd.

 

Verwarm de oven voor op 160c.
Smelt de boter en voeg vervolgens alle ingrediënten samen.
Meng alles goed door elkaar en spreid het mengsel dan uit over bakpapier.
Bak het dan voor 20 minuten in de oven, draai het om en dan vervolgens weer 10 minuten.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, stoof, stoofpot, draadjesvlees

16 Comments

  1. U heeft leuke recepten.

  2. Oh … alweer zo’n lekker recept. Ik kom dagen tekort ?

  3. Heb je deksel erop gehouden? Of zonder deksel? Hier staat het nu te pruttelen, maar het blijft gewoon waterig.

  4. Bedoel je 1 bouillonblokje?

  5. Kan dit ook met hachee vlees?

  6. Acht uur datbis wel heel lang,kan je ook een kortere tijd aanhouden.De tijd die je normaal aanhoudt bij het maken draadjesvlees. Dat laat ik zo een uurtje of 3 op staan

  7. Wat is dit ongelooflijk lekker. Ik heb het vandaag gegeten met een jungelbroodje en kruidekaas erop. Heeeeeerlijk

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.