Draadjesvlees met veel liefde en geduld!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Draadjesvlees met veel liefde en wat geduld

  • Bereidingstijd: 8 uur en 15 minuten
  • Porties: 3 personen
  • Aantal koolhydraten: 4,5 g khd per persoon

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

  • 600 g runderlappen
  • 1 tomaat
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 25 g boter
  • 4 el rode wijn azijn
  • 1 bouillon
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • water

Ingrediënten 2 broodjes:
3 g khd per broodje


Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken, vervolgens de uien, tomaten en knoflook.
Smelt de boter in de pan en voeg vervolgens het vlees, de uien, tomaten en knoflook toe.
Voeg daarna de rest van de kruiden/ingrediënten toe.
Bak het vlees een paar minuten aan en voeg tot slot het watert toe, het vlees moet net onder staan.

Nu is het een kwestie van geduld hebben en af en toe roeren en water bijvoegen zodat het niet aankoekt en het vlees altijd voorzien wordt van een laagje vocht.
Ik heb het vlees 8 uur laten stoven en ben elk half uurtje gaan roeren en heb elke keer wat water toegevoegd.

 

Verwarm de oven voor op 160c.
Smelt de boter en voeg vervolgens alle ingrediënten samen.
Meng alles goed door elkaar en spreid het mengsel dan uit over bakpapier.
Bak het dan voor 20 minuten in de oven, draai het om en dan vervolgens weer 10 minuten.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, stoof, stoofpot, draadjesvlees

20 Comments

  1. Avatar foto

    U heeft leuke recepten.

  2. Avatar foto

    Oh … alweer zo’n lekker recept. Ik kom dagen tekort ?

  3. Avatar foto

    Heb je deksel erop gehouden? Of zonder deksel? Hier staat het nu te pruttelen, maar het blijft gewoon waterig.

  4. Avatar foto

    Bedoel je 1 bouillonblokje?

  5. Avatar foto

    Kan dit ook met hachee vlees?

  6. Avatar foto

    Acht uur datbis wel heel lang,kan je ook een kortere tijd aanhouden.De tijd die je normaal aanhoudt bij het maken draadjesvlees. Dat laat ik zo een uurtje of 3 op staan

  7. Avatar foto

    Wat is dit ongelooflijk lekker. Ik heb het vandaag gegeten met een jungelbroodje en kruidekaas erop. Heeeeeerlijk

  8. Avatar foto

    Kan bloemkool puree erbij?

  9. Avatar foto

    Heb je misschien aanwijzingen om dit gerecht in de slow cooker te maken. Ik heb er gisteren net een gekocht 😜.

  10. Avatar foto

    Heb je ervaring met dit recept in de slowcooker? Zoja, hoe lang moet dit dan?

  11. Avatar foto

    Klinkt weer als een heerlijk recept. Lijkt me fijn als het met de slowcooker kan, geeft je net iets meer vrijheid op de dag. Denk je dat dat kan of zou je dan toch in de problemen komen met het water?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.