Draadjesvlees met veel liefde en wat geduld
- Bereidingstijd: 8 uur en 15 minuten
- Porties: 3 personen
- Aantal koolhydraten: 4,5 g khd per persoon
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 600 g runderlappen
- 1 tomaat
- 1 el tomatenpuree
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 25 g boter
- 4 el rode wijn azijn
- 1 bouillon
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- 3 laurierblaadjes
- water
Ingrediënten 2 broodjes:
3 g khd per broodje
- 5 el amandelmeel
- 2 el gebroken lijnzaad
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- 1 ei
- 1 el roomboter
- snufje oregano
- snufje tijm
Bereidingswijze
Snijd het vlees in stukken, vervolgens de uien, tomaten en knoflook.
Smelt de boter in de pan en voeg vervolgens het vlees, de uien, tomaten en knoflook toe.
Voeg daarna de rest van de kruiden/ingrediënten toe.
Bak het vlees een paar minuten aan en voeg tot slot het watert toe, het vlees moet net onder staan.
Nu is het een kwestie van geduld hebben en af en toe roeren en water bijvoegen zodat het niet aankoekt en het vlees altijd voorzien wordt van een laagje vocht.
Ik heb het vlees 8 uur laten stoven en ben elk half uurtje gaan roeren en heb elke keer wat water toegevoegd.
Verwarm de oven voor op 160c.
Smelt de boter en voeg vervolgens alle ingrediënten samen.
Meng alles goed door elkaar en spreid het mengsel dan uit over bakpapier.
Bak het dan voor 20 minuten in de oven, draai het om en dan vervolgens weer 10 minuten.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, stoof, stoofpot, draadjesvlees
U heeft leuke recepten.
Dankjewel! Je mag wel jij zeggen hoor! ? Ik ben immers nog maar 28 jaar oud ?
Oh … alweer zo’n lekker recept. Ik kom dagen tekort ?
Haha! Wat een feest dat eten he! ?
Heb je deksel erop gehouden? Of zonder deksel? Hier staat het nu te pruttelen, maar het blijft gewoon waterig.
Hoi Ramona,
Ik heb de deksel op de pan gedaan maar wel een met een kiertje ? Ik heb er 8 uur over gedaan, langzamerhand moet het meer binden ☺️
Groetjes Oanh
Bedankt voor je snelle antwoord! Ik ga het op een keertje zetten
Graag gedaan! ? Af en toe even kijken of het niet aankoekt ?
Bedoel je 1 bouillonblokje?
Hoi Sylvia,
Dat klopt! 🙂
Groetjes Oanh
Kan dit ook met hachee vlees?
Jahoor! 🙂
Acht uur datbis wel heel lang,kan je ook een kortere tijd aanhouden.De tijd die je normaal aanhoudt bij het maken draadjesvlees. Dat laat ik zo een uurtje of 3 op staan
Tuurlijk kan dat Matthy! 🙂
Dank je
Ik ben nooit zolang achter elkaar thuis overdag 😉😉
Wat is dit ongelooflijk lekker. Ik heb het vandaag gegeten met een jungelbroodje en kruidekaas erop. Heeeeeerlijk