Dumplings!

Een tijd geleden heb ik via tiktok een dumpling recept gevonden met rijstvellen. Helemaal vegetarisch en eenvoudig aan te passen naar smaak. Je kan kiezen voor allerlei soorten vulling, garnalen, kip gehakt, champignons en bijvoorbeeld taugé. Ik heb het recept aangehouden van het recept die ik heb gevonden en ik kan je vertellen, het is helemaal gelaagd! 

Hier komt het recept:

Ingrediënten 6 dumplings

 6,25 g khd per dumpling

  • 5 g knoflook
  • 5 g verse gember
  • 80 g tofu
  • 75 g witte kool
  • 10 g uien
  • 25 g geraspte wortel
  • 1/2 el sesamolie
  • 1/2 el sojasaus
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 6 rijstvellen

Dip sausje:

Bereidingswijze:

Pers de knoflook en gember fijn en prak de tofu.
Snijd de kool en uien in kleine dunne reepjes en meng het met de wortel en de rest van de ingrediënten.
Week een rijstvel in warm water en leg 1/6 deel van de vulling op de rijstvel.
Vouw de rijstvel dicht door de rijstvel aan alle kanten dicht te vouwen.
Herhaal dit 5 keer en bak de dumplings voorzichtig goudbruin in een pan met olie of voorzichtig in de airfryer op een vel bakpapier.

Maak het dipsausje door de ingredienten te mengen tot een smaakvolle dipsaus.

Enjoy!

ps: De dumplings zijn best kwetsbaar. Als ze stuk scheuren kan je een dubbele laag rijstvel gebruiken voor de dumplings. 

Pre-order mijn nieuwste boek voor exclusieve recepten:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.