Ik heb de challenge van deze week een dagje verschoven ivm het tropische weer. Heerlijk, want vanochtend heb ik namelijk deze mooie chocoladetaart gebakken terwijl het buiten zachtjes regent. Lekker koel en comfortabel. De taart is heerlijk van smaak, smeuïg en super makkelijk om te maken! Een aanrader om te bakken voor een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid.
Klik hier voor meer zoete recepten.
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Bekijk mijn kookboeken hier voor exclusieve recepten.
Print
Chocolade taart!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 2 g khd per portie
Ingrediënten
- 4 eieren
- 250 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 20 g cacaopoeder
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 3 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 225 g volle kwark
- 25 g gesmolten boter
Topping:
- 125 g pure smelt chocolade (klik)
- bessen
- aardbeien
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Mix de eieren luchtig. Meng de rest van de ingrediënten tot een homogene massa.
Meng luchtig de eieren erdoor en schep het geheel in de springvorm.
Bak de chocoladetaart 25 minuten in de oven.
Smelt de chocolade au-bain marie en verdeel de gesmolten chocolade over de taart.
Laat de taart afkoelen en verdeel het fruit erover.
Deel, Tag en win!
Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!