Ik heb de challenge van deze week een dagje verschoven ivm het tropische weer. Heerlijk, want vanochtend heb ik namelijk deze mooie chocoladetaart gebakken terwijl het buiten zachtjes regent. Lekker koel en comfortabel. De taart is heerlijk van smaak, smeuïg en super makkelijk om te maken! Een aanrader om te bakken voor een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid.
Klik hier voor meer smakelijke baksel recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor exclusieve recepten.
PrintChocolade taart!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 2 g khd per portie
Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 250 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 20 g cacaopoeder
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 3 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 225 g volle kwark
- 25 g gesmolten boter
Topping:
- 125 g pure smelt chocolade (klik)
- bessen
- aardbeien
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Mix de eieren luchtig. Meng de rest van de ingrediënten tot een homogene massa.
Meng luchtig de eieren erdoor en schep het geheel in de springvorm.
Bak de chocoladetaart 25 minuten in de oven.
Smelt de chocolade au-bain marie en verdeel de gesmolten chocolade over de taart.
Laat de taart afkoelen en verdeel het fruit erover.
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!