Ik heb deze overheerlijke chocolade repen gemaakt voor de challenge deze week en wat zijn ze goed gelukt! Je kan er allerlei variaties aan geven door koekkruiden, vanille, kaneel toe te voegen of bijvoorbeeld karamel stroop (klik) te gebruiken in plaats van de normale stroopvervanger.
Ze zijn makkelijk om te maken en eenvoudig in te vriezen. Ik heb ze gemaakt met deze bakvorm.
Klik hier voor meer zoete recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintEiwitrijke repen
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 4 repen
- Aantal koolhydraten: 2.8 g khd per reep
Ingrediënten
- 20 g zonnebloempitten
- 20 g pecannoten
- 20 g pompoenpitten
- 20 g amandelen
- 175 g stroopvervanger (klik)
- 70 g eiwitpoeder (klik)
- 2 tl kaneel
- 150 g smeltchocolade puur (klik)
Bereidingswijze
Hak de pitten en noten in grove stukken.
Kneed de gehakte pitten en noten met de rest van de ingrediënten en verdeel het mengsel over 4 vormpjes.
Laat het uitharden in de vriezer.
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie en dip de repen in de gesmolten chocolade.
Laat de repen minimaal 15 minuten uitharden in de koelkast.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, nougat, snoep, repen, eiwit, eiwitrijk, proteïne,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Er gaat geen chocolade door de ingrediënten van de reep? De chocolade is alleen voor het dippen toch?
Hallo
Een vraagje is het 175 gr stroop vervanger of 17,5 gr? Door die streep er onder is het mij een beetje onduidelijk.