Vandaag heb ik deze heerlijke romige panna cotta gemaakt voor de challenge. Ik ben gek op panna cotta en heb het vaak gemaakt, maar mijn favoriet blijft toch wel deze! Super makkelijk om te maken en ook ideaal om van tevoren klaar te maken. Lekker met allerlei soorten vers fruit en koolhydraatarme jam (klik).
Ik heb 2 porties gemaakt die best groot zijn. Je kunt dus makkelijk 3 porties maken van dit recept!
Meer feestelijke en zoete recepten vind je hier.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Panna cotta
- Bereidingstijd: 15 minuten en 3 uur opstijven
- Porties: 2 porties
- Aantal koolhydraten: 7,5 g khd per portie
Ingrediënten
- 400 ml slagroom
- 45 g Erythritol
- 2 tl vanille-extract
- 2 gelatineblaadjes
- 50 g suikervrije jam (klik)
- vers fruit
Bereidingswijze
Verwarm de slagroom in een pannetje met de erythritol en vanille.
Wel de gelatineblaadjes in een bakje water.
Draai het vuur uit voordat de slagroom kookt en roer de gewelde gelatineblaadjes in het pannetje met slagroom.
Schenk de slagroom in 2 glaasjes en laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Verdeel de jam over de panna cotta met daaroverheen vers fruit.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, suikervrij, panna cotta, panna, cotta, toetje, dessert,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!