Groene curry met inktvis!

Voor de challenge van afgelopen week heb ik ook deze groene curry gemaakt. Met inktvis, en zeker ook verrukkelijk met garnalen, kipfilet of bijvoorbeeld tofu! Het maken van de groene currypasta lijkt misschien moeilijk maar is in een handomdraai te maken. Met de juiste ingredienten is het namelijk zo gepiept. Tegenwoordig is alles bij de reguliere supermarkt te verkrijgen, en tover je dus zò de lekkerste en de meest smaakvolle wereldgerechten op tafel!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Groene curry met inktvis!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 8 g khd per portie

Omschrijving

De curry is heerlijk in combinatie met bloemkool of broccoli rijst.


Ingrediënten

Groene currypasta:

  • 2 el olijfolie
  • 1,5 tl korianderzaad
  • 1,5 tl komijnzaad
  • 1 stengel citroengras
  • 1 sjalotje
  • 3 cm blokje gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 groene peper
  • 3 el citroensap
  • snufje zout

Overige ingrediënten: 

  • 25 peen
  • 75 g broccoli
  • 50 g courgette (of sperziebonen voor KHB)
  • snuf peper
  • 100 g kastanjechampignons
  • 2 inktvissen (vers of uit de diepvries)
  • 2 limoenblaadjes
  • 2 el vissaus
  • 200 ml romige kokosmelk
  • 20 g spinazie


Bereidingswijze

Maak de ingrediënten van de currypasta fijn in een keukenmachine en kneus de rest nogmaals met een vijzel tot een mooie pasta.

Snijd de peen in dunne plakjes, de broccoli in roosjes en blancheer de peen, broccoli en sperziebonen enkele minuten in een pan met kokend water.

Snijd de champignons in plakjes en de inktvis in ringen.
Verwarm wat kokosolie in een pan met de currypasta, limoenblaadjes en vissaus.
Voeg na enkele minuten de champignons en inktvis toe aan de pan.
Voeg de geblancheerde groenten en inktvisringen na ongeveer 3 minuten toe en schenk de kokosmelk bij het geheel.
Breng het aan de kook, draai het vuur zacht en laat de curry 10-15min pruttelen.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, curry, groen, groene, inktvis,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

One Comment

  1. Wat fijn dat je het recept voor de groene currypasta erbij hebt gezet. Je recept van de gele currypasta is ook fantastisch, lang te bewaren en een lepel voor in je soep is ook zo lekker. Hier zijn de currypasta’s wel bij Aldi te koop maar ik vind ze zeer matig. Een echte goed currypasta is in Portugal behoorlijk duur en het is eigenlijk een werkje van niets als je de ingrediënten bij de hand hebt, de kosten zijn dan ook zeer laag. Bedankt voor je recept en fijn weekend!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.