Koolhydraatarme Börek!

Daar is dan de Challenge van deze week! Ik heb koolhydraatarme Börek gemaakt, gevuld met feta en spinazie. Potverdorie wat is ie lekker geworden! Alhoewel ik spinazie en feta bij voorbaat al een hemelse combinatie vind. Je kan ze ook vullen met een heerlijke vulling van gehakt, walnoten, champignon of aubergine. Ik heb voor de populaire spinazie feta vulling gekozen, maar de auberginevulling is ook zeker een favoriet!

Bekijk mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme Börek!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 6
  • Aantal koolhydraten: 1.7 g khd

Omschrijving

Ik heb deze bakvorm gebruikt zodat ze mooi in vorm blijven.


Ingrediënten

Vulling:

  • 25 g ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 200 g feta
  • 1 ei

Deeg:

Garnering:

  • zwarte sesamzaad

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit de ui en knoflook in een grote pan.
Voeg de spinazie toe en laat het slinken.
Laat het mengsel uitlekken in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. (anders komt er teveel vocht vrij en wordt de Borek te vochtig)
Doe de gebakken spinazie in een kom en kruimel de feta er bij. (gehakte walnoten toevoegen aan de vulling is ook erg lekker)
Klop het eitje en voeg de helft van het losgeklopte eitje toe. (bewaar de andere helft voor het bestrijken van de Borek)
Breng op smaak met zout en peper.

Smelt de mozzarella ondertussen met de roomkaas in een pannetje.
Meng ondertussen het ei, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en zout.
Kneed vervolgens de gesmolten kaas en het amandelmeel mengsel en leg het op een vel bakpapier.
Leg er nog een vel bakpapier bovenop en maak het deeg plat met behulp van een deegroller.

Maak er een mooi rechthoek van, snijd daar 6 rechthoekige stukken uit en verdeel het spinaziemengsel over de stukjes.

Rol de stukken op en leg ze in de bakvormpjes.
Bestrijk ze met de andere helft van het losgeklopt eitje en strooi er zwarte sesamzaad over.

Bak de Borek 20 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn geworden.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, borek,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.