Daar is dan de Challenge van deze week! Ik heb koolhydraatarme Börek gemaakt, gevuld met feta en spinazie. Potverdorie wat is ie lekker geworden! Alhoewel ik spinazie en feta bij voorbaat al een hemelse combinatie vind. Je kan ze ook vullen met een heerlijke vulling van gehakt, walnoten, champignon of aubergine. Ik heb voor de populaire spinazie feta vulling gekozen, maar de auberginevulling is ook zeker een favoriet!
Bekijk mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
Print
Koolhydraatarme Börek!
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 6
- Aantal koolhydraten: 1.7 g khd
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt zodat ze mooi in vorm blijven.
Ingrediënten
Vulling:
- 25 g ui
- 1 teentje knoflook
- 200 g spinazie
- 200 g feta
- 1 ei
Deeg:
- 150 g geraspte mozzarella
- 35 g roomkaas
- 1 ei
- 75 g amandelmeel (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Garnering:
- zwarte sesamzaad
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit de ui en knoflook in een grote pan.
Voeg de spinazie toe en laat het slinken.
Laat het mengsel uitlekken in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. (anders komt er teveel vocht vrij en wordt de Borek te vochtig)
Doe de gebakken spinazie in een kom en kruimel de feta er bij. (gehakte walnoten toevoegen aan de vulling is ook erg lekker)
Klop het eitje en voeg de helft van het losgeklopte eitje toe. (bewaar de andere helft voor het bestrijken van de Borek)
Breng op smaak met zout en peper.
Smelt de mozzarella ondertussen met de roomkaas in een pannetje.
Meng ondertussen het ei, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en zout.
Kneed vervolgens de gesmolten kaas en het amandelmeel mengsel en leg het op een vel bakpapier.
Leg er nog een vel bakpapier bovenop en maak het deeg plat met behulp van een deegroller.
Maak er een mooi rechthoek van, snijd daar 6 rechthoekige stukken uit en verdeel het spinaziemengsel over de stukjes.
Rol de stukken op en leg ze in de bakvormpjes.
Bestrijk ze met de andere helft van het losgeklopt eitje en strooi er zwarte sesamzaad over.
Bak de Borek 20 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn geworden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, borek,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Ohhhhhhhh, zoooooo dankbaar voor dit recept ❤️ Had gedacht dit nooit meer te kunnen eten😍😍
Ik ga deze zeker proberen, maar is het nu 7,5 gram amandelmeel of 75 gram?
Yesssss….zoooo blij mee…dit weekend staat hij op de planning hoor!!!Bedankt voor al je heeeerlijke recepten…heb al zoveel van je gemaakt en echt nog nooooit teleurgesteld🥰
Deze zijn echt niet normaal lekker….Ik heb ook nog wat walnoten er aan toegevoegd zodat ze een lekkere bite hebben….ik ga ze de volgende keer ook een keer maken met een gehaktvulling….bedankt lieve Oanh voor wederom weer een fantastisch lekker recept🤤
Kun je borek ook maken zonder deze bakvorm?
Vandaag de koolhydraatarme Börek proberen te maken.
Het recept voor het deeg klopt niet of is niet duidelijk omschreven.
Het is echt geen deeg geworden maar een veel te dunne massa die je niet kunt uitrollen.
Wat heb ik verkeerd gedaan?
Ik heb een bolletje mozzarella (met vocht in een plastic zakje, merk Lovilio van de Lidl)
Roomkaas (Bakje van de Lidl).
Graag jullie reacties.
Nu voor de tweede keer de Börek gemaakt. Het recept van het deeg is toch niet wat het moet zijn.
Het blijft een grote smurrie. Of we hebben iets verkeerd gedaan. We hebben buffelmozzarella in water gebruikt en feta in water gebruikt.
We hadden twee keer de hoeveelheid van alles gebruikt. Ook de feta was veel te veel t.o.v. de hoeveelheid spinazie. Ervan uitgaande dat de 200 gram spinazie de verse, nog niet gebakken spinazie is.
Mijn deeg was erg plakkerig. Wat doe ik verkeerd?
Hoi,
Ziet er heerlijk uit! Kan ik ze ook bewaren in de koelkast of invriezen?
Groetjes Dewi
Hoi Oahn,
Ik heb deze.overheerlijke, Borek gemaakt maar het deeg was zo “nat” dat ik er geen kant mee op kon. Uiteindelijk 3 Boreks er uit gekregen. Moest het deeg van het bakpapier schrapen 😅. Wat kan ik doen dit te voorkomen? Ik maak ze nu niet meer maar ik vind het recept zo lekker 🤤. Alvast bedankt en bedankt voor alle heerlijke recepten hier en in de boeken. 😍
Liefs Jolanda
deeg blijft zo plakkerig dat ik er weinig mee kan beginnen…..waar is het fout gegaan?
groetjes Saskia
Ik krijg het niet voor elkaar!! Alles blijft plakken!
Wat doe ik fout!
Hoi Oanh, kan ik gewone bakpoeder gebruiken? Wat is het verschil eigenlijk?
20 minuten 180 graden?