Vandaag heb ik deze heerlijke hartige taart met-niet-teveel-ei gemaakt voor de challenge! De taart (die ook iets weg heeft van een pizza) heeft een smakelijke Italiaanse twist en heeft een stevige korst. Het recept is voor 3 personen en is heerlijk in combinatie met een lekker soepje of een frisse salade.
Klik hier voor meer hartige taart en pizza recepten.
Bekijkmijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintHartige taart!
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 8 g khd per persoon
Omschrijving
Ik heb de hartige taart gemaakt inĀ deze taart/quiche bakvorm.
Ingrediƫnten
Korst:
- 150 g amandelmeel (klik)
- 222 g cottage cheese
- 2 eieren
- 1 tl xanthaangom (klik)
Vulling:
- 1 teentje knoflook
- 25 g uien
- 50 g champignons
- 25 g rode paprika
- 75 g snoeptomaten
- 3 eieren
- 25 g tomatenpuree
- 30 ml ongeklopte slagroom
- italiaanse kruiden
- snuf zout
- snuf peper
- snufje chili flakes
- 50 g mozzarella
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediƫnten van de korst tot een egale massa en verdeel het over de bakvorm.
Bak de korst 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de uien te snipperen en het knoflookje fijn te persen.
Fruit de uien en knoflook in een pan met kokosolie.
Snijd de champignons in plakjes en bak het bij de uitjes en knoflook in de pan.
Snijd ondertussen de paprika en tomaten in plakjes.
Mix de eieren, tomatenpuree, slagroom, gefruite uien, knoflook, champignons, paprika, tomaatjes en alle kruiden.
Schenk het geheel over de korst, met daarbovenop gesneden plakjes mozzarella en bak de hartige taart 25 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, hartig, hartige, taart
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!