Hartige taart!

Vandaag heb ik deze heerlijke hartige taart met-niet-teveel-ei gemaakt voor de challenge! De taart (die ook iets weg heeft van een pizza) heeft een smakelijke Italiaanse twist en heeft een stevige korst. Het recept is voor 3 personen en is heerlijk in combinatie met een lekker soepje of een frisse salade.

Ik heb de hartige taart gemaakt in deze taart/quiche bakvorm.

Hier komt het recept:

Ingrediënten 3 personen

 8 khd per persoon

Korst:

Vulling:

  • 1 teentje knoflook
  • 25 g uien
  • 50 g champignons
  • 25 g rode paprika
  • 75 g snoeptomaten
  • 3 eieren
  • 25 g tomatenpuree
  • 30 ml ongeklopte slagroom
  • italiaanse kruiden
  • snuf zout
  • snuf peper
  • snufje chili flakes
  • 50 g mozzarella

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de korst tot een egale massa en verdeel het over de bakvorm.
Bak de korst 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de uien te snipperen en het knoflookje fijn te persen.
Fruit de uien en knoflook in een pan met kokosolie.
Snijd de champignons in plakjes en bak het bij de uitjes en knoflook in de pan.
Snijd ondertussen de paprika en tomaten in plakjes.
Mix de eieren, tomatenpuree, slagroom, gefruite uien, knoflook, champignons, paprika, tomaatjes en alle kruiden.
Schenk het geheel over de korst, met daarbovenop gesneden plakjes mozzarella en bak de hartige taart 25 minuten in de oven.

Geniet ervan! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.