Hartige taart!

Vandaag heb ik deze heerlijke hartige taart met-niet-teveel-ei gemaakt voor de challenge! De taart (die ook iets weg heeft van een pizza) heeft een smakelijke Italiaanse twist en heeft een stevige korst. Het recept is voor 3 personen en is heerlijk in combinatie met een lekker soepje of een frisse salade.

Klik hier voor meer hartige taart en pizza recepten.

Bekijkmijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hartige taart!

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 8 g khd per persoon

Omschrijving

Ik heb de hartige taart gemaakt in deze taart/quiche bakvorm.


Ingrediënten

Korst:

Vulling:

  • 1 teentje knoflook
  • 25 g uien
  • 50 g champignons
  • 25 g rode paprika
  • 75 g snoeptomaten
  • 3 eieren
  • 25 g tomatenpuree
  • 30 ml ongeklopte slagroom
  • italiaanse kruiden
  • snuf zout
  • snuf peper
  • snufje chili flakes
  • 50 g mozzarella

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de korst tot een egale massa en verdeel het over de bakvorm.
Bak de korst 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de uien te snipperen en het knoflookje fijn te persen.
Fruit de uien en knoflook in een pan met kokosolie.
Snijd de champignons in plakjes en bak het bij de uitjes en knoflook in de pan.
Snijd ondertussen de paprika en tomaten in plakjes.
Mix de eieren, tomatenpuree, slagroom, gefruite uien, knoflook, champignons, paprika, tomaatjes en alle kruiden.
Schenk het geheel over de korst, met daarbovenop gesneden plakjes mozzarella en bak de hartige taart 25 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, hartig, hartige, taart

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.