Vandaag heb ik ook deze heerlijke oranjekoeken gemaakt met marsepein vulling! Ze zijn super leuk en ook erg makkelijk om te maken en helemaal perfect voor koningsdag. Lekker gezellig voor op de feesttafel en een heerlijke versnapering voor bij de thee.
Klik hier voor meer heerlijke koek recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintOranje koeken met marsepein!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 3.5 g khd per koek
Ingrediënten
- 200 g amandelmeel (klik)
- 25 g gesmolten roomboter
- 15 g erythritol (klik)
- 1 tl gemalen anijs
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1 ei
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
Vulling:
Glace:
- wortelsap van 1 kleine wortel
- ongeveer 3 el poedersuiker vervanger (klik)
- (of oranje kleurstof gemengd met poedersuiker vervanger)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten tot een egaal mengsel.
Leg het mengsel op een vel bakpapier en vouw het bakpapier dubbel.
Maak een mooie rechthoekige plak van het deeg door met een deegroller over het bakpapier te rollen.
Snijd de plak in tweeën.
Rol de marsepein vervolgens net zo groot als het plak, leg de marsepein op het erbovenop gevolgd door het andere plak koek.
Bak de oranjekoek 15a20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de glacé door de poedersuiker vervanger te mengen met de wortelsap.
Laat de oranje koeken afkoelen en verdeel de glacé over de koeken.
Leg de koeken in de koelkast zodat de glacé kan opstijven en snijd de koeken in vieren.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, oranje, koek, koeken, marsepein,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!