Oranje koeken met marsepein!

Vandaag heb ik ook deze heerlijke oranjekoeken gemaakt met marsepein vulling! Ze zijn super leuk en ook erg makkelijk om te maken en helemaal perfect voor koningsdag. Lekker gezellig voor op de feesttafel en een heerlijke versnapering voor bij de thee. <3

Hier komt het recept:

Ingrediënten 4 stuks

 3.5 khd per stuk

Vulling:

Glace:

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten tot een egaal mengsel.
Leg het mengsel op een vel bakpapier en vouw het bakpapier dubbel.
Maak een mooie rechthoekige plak van het deeg door met een deegroller over het bakpapier te rollen.
Snijd de plak in tweeën.
Rol de marsepein vervolgens net zo groot als het plak, leg de marsepein op het erbovenop gevolgd door het andere plak koek.
Bak de oranjekoek 15a20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de glacé door de Sukrin melis te mengen met de wortelsap.

Laat de oranje koeken afkoelen en verdeel de glacé over de koeken.
Leg de koeken in de koelkast zodat de glacé kan opstijven en snijd de koeken in vieren.

Geniet ervan! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.