Voor de challenge van deze week heb ik een overheerlijke romige schepijs gemaakt! Je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Ik heb vaak dat ijs erg kristalliseert, bij dit recept is het gelukkig niet het geval! Hij is heerlijk creamy! Er waren heel veel verzoekjes voor ijs binnengekomen maar Brigitte had een specifiek verzoekje voor de pecannoten en karamelsaus. De karamelsaus heb ik vervangen met stroopvervanger omdat ik deze combi mega lekker vind! De stroop is tevens ook een heerlijke vervanger voor honing.
Klik hier voor meer ijs recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarm roomijs met pecannoten en stroop! (zonder ijsmachine)
- Porties: 300 gram ijs
- Aantal koolhydraten: 3g khd per 100 gram
Ingrediënten
- 2 eieren
- snufje zout
- 25 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 200 ml slagroom
- 30 g pecannoten
- 50 g stroopvervanger (klik)
Bereidingswijze
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Doe de eidooiers in een aparte kom en mix het met de erythritol en vanille.
Mix de slagroom lobbig in een andere schaal en spatel de eidooiers luchtig door de slagroom.
Voeg voorzichtig en luchtig het eiwit door het slagroommengsel en giet het geheel in een bakje.
Knijp de pecannoten in grove stukjes en doe het door het ijsmengsel.
Verdeel tot slot de stroopvervanger over het ijsmengsel en doe het minimaal 5 uur in de diepvries.
Je kan uiteraard allerlei twists geven aan dit recept. Voeg chocoladesaus, kaneel, aardbeiensaus, vers rood fruit, noem het maar op!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ijs, room, roomijs, pecan,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Oanh kan de vanielle extract vervangen worden door vanielle Bourbon poeder ?
Top recept HEEEEEEEERLIJK. (Monignac aanhanger)
Is het 39 koolhydraten per 100 gram? Of staat er 3 gram
Voor de planning van het kerstdiner 😉
Echt heerlijk ijs…
Zou het kunnen dat hier 3,9 khd per 100 gram zijn of echt 39?
Er staat 3 gram khd per 100 gram 🤗
Zou ik het ook met erythritol kunnen maken?
Op zoek naar lekkere recepten om kha ijs te maken, kwam ik op deze pagina. Wat een geweldige combi lijkt me dit, heerlijk als je dat gewoon zou kunnen eten met die weinige koolhydraten. Wat ik me wel afvraag, kan het geen kwaad dat je dan rauw ei eet?
Lekker ijs maar na een dag in de vriezer zo hard als ik weet niet wat is hier een oplossing voor
Hoeveel calorieën en vetten zitten hierin per persoon?
Is het niet gevaarlijk om rauw ei te gebruiken?