Koolhydraatarm roomijs met pecannoten en stroop! (zonder ijsmachine)

Voor de challenge van deze week heb ik een overheerlijke romige schepijs gemaakt! Je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Ik heb vaak dat ijs erg kristalliseert, bij dit recept is het gelukkig niet het geval! Hij is heerlijk creamy! Er waren heel veel verzoekjes voor ijs binnengekomen maar Brigitte had een specifiek verzoekje voor de pecannoten en karamelsaus. De karamelsaus heb ik vervangen met stroopvervanger omdat ik deze combi mega lekker vind! De stroop is tevens ook een heerlijke vervanger voor honing.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarm roomijs met pecannoten en stroop! (zonder ijsmachine)

  • Porties: 300 gram ijs
  • Aantal koolhydraten: 3g khd per 100 gram

Ingrediënten


Bereidingswijze

Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Doe de eidooiers in een aparte kom en mix het met de erythritol en vanille.
Mix de slagroom lobbig in een andere schaal en spatel de eidooiers luchtig door de slagroom.
Voeg voorzichtig en luchtig het eiwit door het slagroommengsel en giet het geheel in een bakje.
Knijp de pecannoten in grove stukjes en doe het door het ijsmengsel.
Verdeel tot slot de stroopvervanger over het ijsmengsel en doe het minimaal 5 uur in de diepvries.

Je kan uiteraard allerlei twists geven aan dit recept. Voeg chocoladesaus, kaneel, aardbeiensaus, vers rood fruit, noem het maar op!

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ijs, room, roomijs, pecan,

3 Comments

  1. Cora den Hartog

    Oanh kan de vanielle extract vervangen worden door vanielle Bourbon poeder ?

  2. Van Hoof Tinneke

    Zou het kunnen dat hier 3,9 khd per 100 gram zijn of echt 39?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.