Voor de challenge van deze week heb ik een overheerlijke romige schepijs gemaakt!
Je hebt er geen ijsmachine voor nodig wat ik zelf erg relaxt vind aangezien ik er geen heb 😉
Ik heb vaak dat ijs erg kristalliseert, bij dit recept is het gelukkig niet het geval! Hij is heerlijk creamy!
Er waren heel veel verzoekjes voor ijs binnengekomen maar Brigitte had een specifiek verzoekje voor de pecannoten en karamelsaus.
De karamelsaus heb ik vervangen met stroopvervanger (sukrin fiber gold) omdat ik deze combi mega lekker vind! De stroop is tevens ook een heerlijke vervanger voor honing.
Genoeg gekletst en tijd om te genieten van dit prachtige weer!
Hier komt het recept:
Ingrediënten 300 gram ijs (ongeveer 3 personen
3g khd per 100 gram- 2 eieren
- snufje zout
- 25 g Sukrin +
- 2 tl vanille-aroma
- 200 ml slagroom
- 30 g pecannoten
- 50 g Sukrin Fiber Gold
Bereidingswijze:
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Doe de eidooiers in een aparte kom en mix het met de Sukrin+ en vanille.
Mix de slagroom lobbig in een andere schaal en spatel de eidooiers luchtig door de slagroom.
Voeg voorzichtig en luchtig het eiwit door het slagroommengsel en giet het geheel in een bakje.
Knijp de pecannoten in grove stukjes en doe het door het ijsmengsel.
Verdeel tot slot de stroop/fiber gold over het ijsmengsel en doe het minimaal 5 uur in de diepvries.
Je kan uiteraard allerlei twists geven aan dit recept. Voeg chocoladesaus, kaneel, aardbeiensaus, vers rood fruit, noem het maar op!
Geniet! X
Oanh kan de vanielle extract vervangen worden door vanielle Bourbon poeder ?
Zou het kunnen dat hier 3,9 khd per 100 gram zijn of echt 39?
Er staat 3 gram khd per 100 gram 🤗