Kip kerrie schotel

Voor de challenge heb ik twee gerechten gemaakt. Deze overheerlijk kip kerrie en een stoofpotje, gemaakt met een pannenstoof! Het gerecht met de pannenstoof is nog niet helemaal klaar, dus die laat ik nog enkele minuten nagaren. Voor nu dus dit heerlijke gerecht. Een kip kerrie gerecht met een vleugje kokos. Heerlijk in combinatie met bloemkoolrijst of zelfs lekker met een puree van bloemkool en knolselderij! Je kan er allerlei groenten bij combineren. Ik heb gekozen voor groenten uit de moestuin, maar dit gerecht is ook heerlijk met bijvoorbeeld taugé, bloemkool of peultjes.

Hier komt het recept: 

Ingrediënten 3 personen

 8,35 g khd per portie

  • 25 g uien
  • 200 g kipfilet
  • 2 el kokosolie
  • 100 g champignons
  • 150 g paprika
  • 200 g courgette
  • 75 g tomaat
  • 1 el kerrie massala
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 ml kokosmelk

Bereidingswijze:
Snipper het uitje en snijd de kipfilet in grove stukken. Bak de kipfilet samen met de ui in een pan met kokosolie. Snijd de groenten in stukjes en voeg het samen met de kruiden in de pan. Bak het geheel ongeveer 5 minuten, schenk de kokosmelk erbij en laat het gerecht op middelhoog vuurtje pruttelen tot de kip mals is gebakken.  

Geniet! X

 

Bestel mijn nieuwste boek voor meer exclusieve recepten:

One Comment

  1. In 1 woord: HEERLIJK

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.