Kip kerrie schotel

Voor de challenge heb ik twee gerechten gemaakt. Deze overheerlijk kip kerrie en een stoofpotje, gemaakt met een pannenstoof! Het gerecht met de pannenstoof is nog niet helemaal klaar, dus die laat ik nog enkele minuten nagaren. Voor nu dus dit heerlijke gerecht. Een kip kerrie gerecht met een vleugje kokos. Heerlijk in combinatie met bloemkoolrijst of zelfs lekker met een puree van bloemkool en knolselderij! Je kan er allerlei groenten bij combineren. Ik heb gekozen voor groenten uit de moestuin, maar dit gerecht is ook heerlijk met bijvoorbeeld taugé, bloemkool of peultjes.

Klik hier voor meer smaakvolle diner recepten!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kip kerrie schotel

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 3 personen
  • Aantal koolhydraten: 8.5 g khd per persoon

Omschrijving

Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de daging smoor!


Ingrediënten

  • 25 g uien
  • 200 g kipfilet
  • 2 el kokosolie
  • 100 g champignons
  • 150 g paprika
  • 200 g courgette
  • 75 g tomaat
  • 1 el kerrie massala
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 ml kokosmelk

Bereidingswijze

Snipper het uitje en snijd de kipfilet in grove stukken. Bak de kipfilet samen met de ui in een pan met kokosolie. Snijd de groenten in stukjes en voeg het samen met de kruiden in de pan. Bak het geheel ongeveer 5 minuten, schenk de kokosmelk erbij en laat het gerecht op middelhoog vuurtje pruttelen tot de kip mals is gebakken.


Sleutelwoorden: koolhydraatarm, kip, kerrie, stoofpot, Low Carb, keto

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

One Comment

  1. In 1 woord: HEERLIJK

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.