Voor de challenge heb ik twee gerechten gemaakt. Deze overheerlijk kip kerrie en een stoofpotje, gemaakt met een pannenstoof! Het gerecht met de pannenstoof is nog niet helemaal klaar, dus die laat ik nog enkele minuten nagaren. Voor nu dus dit heerlijke gerecht. Een kip kerrie gerecht met een vleugje kokos. Heerlijk in combinatie met bloemkoolrijst of zelfs lekker met een puree van bloemkool en knolselderij! Je kan er allerlei groenten bij combineren. Ik heb gekozen voor groenten uit de moestuin, maar dit gerecht is ook heerlijk met bijvoorbeeld taugƩ, bloemkool of peultjes.
Klik hier voor meer smaakvolle diner recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintKip kerrie schotel
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 3 personen
- Aantal koolhydraten: 8.5 g khd per persoon
Omschrijving
GebruikĀ deze raspĀ om courgette slierten te maken ofĀ deze veggie ricerĀ om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de daging smoor!
Ingrediƫnten
- 25 g uien
- 200 g kipfilet
- 2 el kokosolie
- 100 g champignons
- 150 g paprika
- 200 g courgette
- 75 g tomaat
- 1 el kerrie massala
- snuf peper
- snuf zout
- 1 tl paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- 200 ml kokosmelk
Bereidingswijze
Snipper het uitje en snijd de kipfilet in grove stukken. Bak de kipfilet samen met de ui in een pan met kokosolie. Snijd de groenten in stukjes en voeg het samen met de kruiden in de pan. Bak het geheel ongeveer 5 minuten, schenk de kokosmelk erbij en laat het gerecht op middelhoog vuurtje pruttelen tot de kip mals is gebakken.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, kip, kerrie, stoofpot, Low Carb, keto
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
In 1 woord: HEERLIJK