Empanadas!

Ik heb voor deze week deze fantastische empanadas gemaakt. Ze zijn voortreffelijk en onwijs goed gelukt al zeg ik het zelf! Ja kan natuurlijk ook pasteitjes maken met dit recept want dit is een uitstekende basis voor allerlei lekkers! Ik heb gekozen voor een smaakvolle gehaktvulling, maar ik kan mij zo voorstellen dat het met kipgehakt ook heerlijk is. Of op z’n vegetarisch een vulling van tofu en lekkere gekruide groenten. 

Enfin, hier komt het recept van deze smakelijke empanadas:

Ingrediënten 2 stuks

 2.4 g khd per portie

  • 150 g geraspte mozzarella 
  • 30 g roomkaas
  • 40 g amandelmeel
  • 2 eidooiers
  • 1/4 tl xanthaangom (klik hier)
  • snufje zout
  • Vulling:

  •  10 g uien
  • 1 teentje knoflook 
  • 125 g gehakt
  • 2 el kokosolie 
  • 10 g tomatenpuree
  • snufje paprikapoeder
  • snufje knoflookpoeder
  • snufje Italiaanse kruiden
  • snufje peper
  • snufje zout
  • 1 eidooier

Bereidingswijze:
Smelt de geraspte mozzarella met de roomkaas in een pannetje. Meng de gesmolten kaas met de amandelmeel, xanthaangom, zout en de eidooiers tot een deeg. Leg het tussen een vel bakpapier en rol het tot een groot plak van 30cm x 15cm. Leg het plak deeg in de koelkast.
Verwarm de oven op 175c. Maak ondertussen de vulling door de ui en knoflook fijn te snijden. Rul het gehakt samen met de ui en knoflook in een pan met kokosolie. Voeg de tomatenpuree en de rest van de kruiden toe en bak het geheel totdat het gehakt gaar is gebakken. Snijd 2 vierkanten uit het grote plak deeg en verdeel het gehakt over de 2 plakken deeg. Vouw het voorzichtig dicht in de vorm van een driehoek en smeer de eidooier erover. Bak de empanadas 20 minuten goudbruin in de oven.

Enjoy!

 

Pre-order mijn boek voor exclusieve recepten:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.