Ik heb gisteren deze smaakvolle kippendijen uit de slowcooker gemaakt. Heerlijk mals en lekker met allerlei soorten groenten. Wij hebben het gegeten met een puree van zoete aardappel (koolhydraatbeperkt) knolselderij en pastinaak. Met bloemkool, broccoli, pastinaak en knolselderij puree is het ook fantastisch lekker!
Meer recepten uit de slowcooker vind je hier.
Heb je deze prachtige kruidenpotjes gezien? Ideaal voor een georganiseerde keukenla!
Bekijk mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintKip uit de slowcooker!
- Bereidingstijd: 6 uur en 20 minuten
- Porties: 5 porties
- Aantal koolhydraten: 6 g khd per portie (exclusief de puree)
Ingrediënten
- 50 g uien
- 1 teentje knoflook
- 175 g peen
- 800 g kippendijen
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 1/8 tl oregano
- 1/8 tl tijm
- 1/8 tl rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- 400 g tomatenblokjes uit blik
Bereidingswijze
Snijd het uitje en het knoflookteentje fijn en fruit het in een pan met kokosolie.
Snijd de peen in kleine blokjes en voeg het bij de ui en knoflook in de pan.
Bak het enkele minuten en voeg daarna de kippendijen en kruiden toe.
Braad de kip aan beiden kanten gaar en voeg de tomatenblokjes toe.
Voeg naar wens champignons, pompoen blokjes, pastinaak, knolselderij of andere lekkere groenten toe.
Stoof de kippendijen 6a7 uur op low.
Notities
Serveer de kippendijen met een puree van knolselderij, pastinaak, pompoen, bloemkool of bijvoorbeeld broccoli.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, slowcooker, kippendijen,
Bestel mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
Njamie njamie
Ga ik zeker volgende week ofzo eens maken in mijn Ninja 🥷 😋
★★★★★
Beste Oanh,
Is het stoven vd kippendijen 6a7 uur op low niet te lang ? Kip is namelijk heel snel gaar. Vriendelijke groet Rita