Deze gebakjes heb ik gemaakt voor de challenge deze week! Het zijn heerlijke gebakjes zonder amandelmeel maar met deze kokosmeel en kokosrasp. Baksels met kokosmeel neigen vaak erg droog te worden, maar deze gebakjes zijn heerlijk luchtig en absoluut niet droog! Ik heb fruit over de gebakjes verdeeld, maar fruit door het beslag lijkt mij ook zeker overheerlijk. Een verse dot slagroom in het midden zal dit gebakje helemaal perfect en compleet maken!
Ik heb deze bakvormpjes gebruikt.
Bekijk hier meer heerlijke gebakjes.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Kokos gebakje!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 6 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb dezeΒ BPA-vrije bakvormpjesΒ gebruikt.
IngrediΓ«nten
- 2 eieren
- 75 g Griekse yoghurt
- 35 g geraspte kokos
- 25 g kokosmeel (klik)
- 10 g eiwitpoeder (klik)
- 25 g bruine suikervervanger (klik hier)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1/4 tl xanthangom (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 20 g gesmolten roomboter
- 6 frambozen
- 6 blauwe besjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediΓ«nten behalve de frambozen en besjes tot een egale massa en verdeel het over 2 bakvormpjes. Verdeel het fruit erover en bak de cakejes 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, low carb, kokos, gebakje, taart,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!