Koolhydraatarm en glutenvrije koffie/mokka ijs!

Koolhydraatarm en glutenvrije koffie/mokka ijs!

De Challenge van deze week is ijskoffie geworden!!! En daarbij hoort natuurlijk ook echte ijs, dus zijn het er eigenlijk twee! Ik heb gisteren het ijs gemaakt en vandaag de ijskoffie en het is heeeerlijk! Je kan er makkelijk een eigen twist aan geven en je hebt er geen ijsmachine bij nodig.
Probeer bijvoorbeeld cacaopoeder, kaneel, fijngehakte chocolade of gepureerd fruit. Allemaal zo lekker!

Hier is alvast het recept van het ijs!

Ingrediënten 1 persoon / 3 bolletjes

3 khd per persoon

  • 100 ml slagroom
  • 100 ml ongezoete amandelmelk (of kokosmelk, wat je lekker vindt)
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 zakje oplos espresso
  • 3 eidooiers

Bereidingswijze:

Schenk de slagroom, melk, vanille en oplospoeder in een pan en warm het op maar laat het niet koken. Roer regelmatig.
Als de randjes bubbelen draai je het vuur uit.
Mix de eidooiers met de sukrin voor ongeveer 1,5 minuut.
Giet de helft van het slagroommengsel bij de eidooiers en meng het met een garde. Giet het eidooier mengsel weer bij de rest van het melkmengsel in de pan en zet het pannetje op middelmatig vuur.
Blijf roeren tot het mengsel wat indikt, voor ongeveer 5 minuten, maar laat het niet koken.
Draai het vuur vervolgens uit en laat het afkoelen.
Schenk het mengsel in een bak en laat het minimaal 3 uur in de vriezer staan. Roer ongeveer na 45 minuten en blijf dit herhalen tot alles mooi romig bevroren is, maar niet knoeter hard. (het roeren helpt dat het geen missies stuk ijs wordt.)

Schep het ijs in een bakje en doe er eventueel nog een toefje slagroom op!

Geniet! X

15 Reacties

  1. Jeanet Sweers-bruin

    In je beschrijving staan eiwitten vermeld maar in het recept niet.
    Gebruik je de eiwitten wel of niet?
    Dank voor het lekkere recept, als ik van vakantie terug ben ga ik het maken en dan eens kijken of ik er ook ijskoffie van maken kan.

    Groetjes Jeanet

  2. Laurentina van Kinderen

    er staat eidooiers geen eiwitten of het is inmiddels al aangepast :p

  3. En dit is toch meer dan drie bolletjes

  4. Chantal

    Wat voor kokosmelk gebruik je hiervoor?

  5. Ellen van der Knaap

    Ik wil geen espresso oploskoffie gebruiken, maar bijvoorbeeld cacao. Hoeveel gram (of eetlepels) heb ik dan nodig?

  6. Ellen van der Knaap

    Het lukt me toch niet om het ijs goed te krijgen. Dit keer had ik het geprobeerd met verse aardbeien (waarvan ik ook geen idee had hoeveel ik moest gebruiken. Ik had 4 x zo grote portie gemaakt en daarvoor 500 gram gepureerde aardbeien gebruikt.). De smaak is prima, maar na alle keren roeren na steeds 45 minuten bleef het te zacht. Nu na een nacht zonder roeren in de vriezer is het een keiharde bonk ijs geworden. Mijn vraag: hoeveel aardbeien gebruik je per portie en hoe krijg ik het ijs wat dikker?

  7. Ellen van der Knaap

    Hebben anderen dit inmiddels uitgeprobeerd? Zie mijn vorige bericht. Bij mij blijft het ijs te zacht en ik wil heel graag weten hoeveel gram aardbeien ik nodig heb

Laat een reactie achter op Ellen van der Knaap Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*