Koolhydraatarme chocolade verjaardagstaart!

Het is groot feest vandaag! It’s my birthday en vandaag gaan wij ook nog Trev’s verjaardag vieren die op 18 juni jarig was, Tom’s nieuwe baan en ons nieuwe huis!! Het feest is natuurlijk niet compleet zonder een goddelijk lekker en feestelijke taart! Mijn nichtje heeft een overheerlijk en prachtige traktor taart gemaakt voor Trev, en ik heb dit taartje gemaakt voor de koolhydraatarme liefhebbers. Hij is ontzettend makkelijk om te maken en mega lekker!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme chocolade verjaardagstaart!

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 4.2 g khd per punt

Omschrijving

Ik heb deze springvorm gebruikt.


Ingrediënten

Botercrème:

  • 200 g roomboter op kamerteratuur
  • 200 g roomkaas
  • 20 g cacaopoeder
  • 1 zakje espresso oplospoeder
  • 10 g erythritol


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van de taart tot een egaal mengsel en spatel het mengsel in een springvorm van 20diacm.
Bak de taart 25 minuten in de oven en laat de taart vervolgens afkoelen.

Maak ondertussen de botercrème door de ingrediënten te mengen tot een mooie egale crème.

Snijd de taart wanneer deze is afgekoeld doormidden en verdeel de botercrème over de 2 plakken en stapel ze weer op elkaar. Versier de taart tot slot met aardbeien (of ander lekker fruit) en poedersuikervervanger.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, chocolade, taart, gebak, verjaardag,

5 Comments

  1. Nolly Kozijn

    Van harte gefeliciteerd allemaal,

    Deze taart ziet er weer heerlijk uit.

    Geniet er van
    Nolly

  2. Oahn gefeliciteerd met je verjaardag.

  3. Oahn gefeliciteerd en een hele fijne dag

  4. Gefeliciteerd Oahn en zo te zien, ga jij heerlijk genieten. 🎈🍰

  5. Ik heb deze taart gisteren gebakken en de botercreme gemaakt en alles met kop en kont in de kloko gegooid. Veel te sterk in de chocolade en de espressokoffie.

    Oneetbaar daardoor voor ons.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.