Ik heb deze leuke macarons gemaakt voor de challenge deze week! Ze smaken hemels, zijn leuk om te maken, glutenvrij, zonder toegevoegde suikers en natuurlijk koolhydraatarm!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme Macaroons!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 15
- Aantal koolhydraten: 0.5 g khd per stuk
Ingrediënten
- 4 eiwitten (m)
- snufje zout
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 20 g poedersuikervervanger (klik)
- 100 g amandelmeel (klik)
Vulling:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150c.
Mix de eiwitten stijf met het zout en wijnsteenbakpoeder.
Zeef de poedersuikervervanger samen met het amandelmeel door een fijne zeef en spatel het luchtig door de stijfgeklopte eiwitten.
Doe het geheel in een spuitzak en spuit 15 macaron vormpjes op het bakmatje.
Bak de macarons ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze nèt tegen het goudbruine aan zitten.
Doe daarna de oven open en laat ze in de oven langzaam afkoelen.
Maak ondertussen de vulling door de roomkaas, erythritol en jam te mengen.
Spuit de vulling op de macaroons zodra ze zijn afgekoeld.
Maak het helemaal gek door er au bain-marie gesmolten chocolade over te sprenkelen.
Tip van flip: Geef er een eigen twist aan door bijvoorbeeld vanille, cacaopoeder, kaneel of andere lekkere smaakjes aan te geven!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, macaron, macarons, koek, koekjes
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
dubbel snufje wijnsteenbakpoeder?
Ja bij het eiwit en daarna nog een keertje door het amandelmeel 🙂
Ohhhhhhhhhhhh dank je wel!! Ga deze, en de banketstaaf, zeker maken met de feestdagen.
De macarons staan nu in de oven, zo benieuwd!
Kan ik de wijnsteenbakpoeder vervangen door iets anders?
Je kan eventueel bakpoeder gebruiken! ?
Hoi! de klik naar de KHA jam werkt niet 🙁 Wat is hiervan het recept? Of kun je dit kant en klaar kopen?