Gisteren heb ik voor de challenge ook deze overheerlijke pindakoeken gemaakt! Ze zijn lekker krokant, hebben een bite en zijn heerlijk van smaak. Een mooi recept om mee te variĆ«ren. Probeer bijvoorbeeld de koeken in chocolade te dippen, de pinda’s vervangen met amandelschaafsel, kaneel of cacaopoeder te gebruiken ipv vanille of lekkere stukjes chocolade!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme pindakoeken!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 14 koekjes
- Aantal koolhydraten: 0,9 g khd per koekje
Ingrediƫnten
- 125 g amandelmeel (of gemalen hazelnoten)
- 70 g koude roomboter
- 1 ei
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 25 g stroopvervanger (klik)
- snufje zout
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 1/2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/4 tl xanthaagom (klik)
- 1 eidooiertje
- 40 g pinda’s
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediĆ«nten (behalve het eidooirtje en de pinda’s) in de keukenmachine tot een egaal mengsel.
Maak er 15 bolletjes van, druk deze plat en leg ze opĀ een bakmat.
Verdeel de pinda’s over de koeken, druk de pinda’s in de koeken.
Strijk het eidooiertje over de koeken en bak de koeken 15a20 minuten in de oven.
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!