Beschuitjes!

Deze week waren er meerdere verzoekjes voor beschuit! Al een hele tijd lag mijn beschuitbakvorm stof te vangen en heb ik hem eindelijk uit de kast gehaald! De beschuitjes zijn perfect voor het ontbijt, tussendoortje, bij de lunch en natuurlijk als er een baby feestje is! De beschuitjes hebben maar 1.1 gram khd per beschuitje! Beleg het beschuitje met fijngehakte chocolade (zoals een volger opperde), LEKKER!

Ze zijn mega makkelijk om te maken en ideaal om je eigen twists aan te geven. Probeer bijvoorbeeld eens koekkruiden, kaneel, cacaopoeder, pitjes, zaden en lijnzaad! Allemaal leuk en lekker!

Ik heb deze bakvormpjes gebruikt!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme beschuitjes!

  • Auteur: Oanh
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 1.1 g khd per stuk

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c hetelucht.

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Meng in een aparte schaal de rest van de ingrediënten tot een egaal mengsel en schep vervolgens de stijfgeklopte eiwitten luchtig bij het mengsel.
Verdeel het mengsel over de 3 bakvormpjes en bak de beschuitjes 40 minuten in de oven.


Notities

Tip: als ze niet hard genoeg zijn, kan je ze wat langer bakken!

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

20 Comments

  1. Avatar foto

    Toch een bedankje waard om wekelijks een heerlijk receptje te krijgen. Heerlijke lekkere en vooral eenvoudig recepten. Toppie!
    Groetjes Anne

  2. Avatar foto

    Deze ga ik proberen. Lijkt me ook lekker met aardbeien erop. Bedankt weer voor je leuke recept.
    Groetjes Ans

  3. Avatar foto
    Carolien Meulendijks

    Wanneer zijn de beschuitvormen weer te koop?

  4. Avatar foto

    Oanh, de beschuit smaakte lekker al blijf ik de amandelsmaak overheersend vinden. Dank je voor je recept.
    Ik had een vraagje, mijn beschuiten heb ik zelfs 10 minuten langer laten bakken en nog niet hard? Waar kan dat aan liggen, moet er wel bij zeggen dat ik een bagelbakvorm heb gebruikt om t uit te proberen.

    • Avatar foto

      Hoi Astrid, zie mijn eigen commentaar. Om ze knapperig te krijgen doe ik (uit de bakvorm) ná de tijd van Oahn nog 2 uur op 80 – 100 graden (hangt van je oven af) Beschuit wordt nl bros om het uitdroogt in de oven.

  5. Avatar foto

    Zou je deze ook in de pannenkoeken maker kunnen bakken ??

  6. Avatar foto

    Ik had het verwacht dat beschuitjes zou hard of droog zijn . Ze zijn wat zacht .waarschijnlijk kan ik niet in koekjes trommel bewaren ? Kan ik invriezen?

  7. Avatar foto
    Paul Groenendijk

    Klopt het dat het behoorlijk stevige deeg word waar je de eiwitten doorheen moet scheppen ?

  8. Avatar foto

    Is het mogelijk de amandel meel te vervangen voor iets anders (bijvoorbeeld kokosmeel) vanwege allergie?

  9. Avatar foto

    Hallo Oahn,
    Wil het recept van de beschuiten graag verviervoudigen. Kan ik dan volstaan met 4 x het hele recept, inclusief het wijnsteenpoeder?

  10. Avatar foto

    Het deeg word wat korrelig, is dat de bedoeling? Lijkt me wel erg lekker en staan nu in de oven. Straks voor de lunch.

  11. Avatar foto

    Heerlijk deze beschuitjes. Alleen …. die 45 minuten…. daarmee is het nog geen beschuit. Dan is het een plat broodje. Ik doe het 45 minuten op 160. Dan laat ik ze afkoelen en dan doe ik ze nog 2 uur op 80 – 100 om ze helemaal bros te krijgen. Kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat… HEEEEEERLIJK!!!!

  12. Avatar foto
    Inge Koster

    Als je er meer maakt kun je ze dan invriezen of bewaar je ze in een afgesloten bak.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.