Ik heb deze heerlijke bananenmuffins met chocolade gemaakt. Ze zijn makkelijk om te maken en het is een smakelijk tussendoortje, ook voor de kids! Als je koolhydraatarm eet, kun je de banaan ook vervangen met 100 g Griekse yoghurt of pompoen puree.
Klik hier voor meer muffin recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Koolhydraatbeperkte en glutenvrije bananenmuffins!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 6
- Aantal koolhydraten: 4.3 g khd per muffin
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ik heb de muffins gemaakt met deze bakvorm.
Ingrediënten
- 175 g banaan
- 150 g amandelmeel (klik)
- 3 eieren
- 20 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 el kaneel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- topping: Puurste chocolade en amandelschaafsel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c. Pureer de banaan en meng het met de rest van de ingrediënten.
Verdeel het mengsel over 6 muffinvormpjes, strooi er amandelschaafsel en chocolade over en bak de muffins 30 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, banaan, bananen, muffins, cupcake
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Heb zojuist de bananen muffins gemaakt maar ipv bananen 100 Gr Griekse yoghurt en verse aardbeien genomen.
Nu ze klaar zijn zijn ze erg droog wat heb ik fout gedaan?
Kun je het amandelmeel vervangen voor iets anders en wat is dan het beste ? Ivm allergie groetjes Silvie
Kan ik de eieren vervangen of gedeeltelijk?