Deze koekjes zijn lekker knapperig en hebben een vleug kokos! Ik heb eerder dezeΒ Maria biscuitsΒ gemaakt, die net als deze koekjes heerlijk zijn met gesmolten chocolade en amandelschaafsel.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Koolhydraatarme en glutenvrije knapperige kokoskoekjes!
- Porties: 18
- Aantal koolhydraten: 0.3 g khd per koekje
IngrediΓ«nten
- 55 g amandelmeel (klik)
- 25 g geraspte kokos
- 30 g gesmolten roomboter
- 1 eiwit
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 10 g erythritol (klik)
Bereidingswijze
Meng alle ingrediΓ«nten tot een egaal mengsel en maak er 18 balletjes van.
Verwarm de oven op 160c.
Ik heb de bolletjes ruim van elkaar af op een vel bakpapier gelegd, daar nog een vel overheen gelegd en plat gerold met een deegroller.
Je kan ze ook uitsteken, wat je prettig vindt!
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden. (bak ze iets langer als dat nodig is)
Zet de oven uit als ze klaar zijn en laat ze goed afkoelen
Notities
Bewaar ze in een afgesloten metalen trommel. Dan blijven ze zeker een aantal dagen goed!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, knapperig, kokos, koek, koekjes
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Kun je deze koekjes ook invriezen?
Ik denk dat ze dan zacht worden Fenette! ??
Heb ze net gemaakt en wat is dit lekker. Heb geen trommel nodig ?
Ohh Haha! Jaaa dat scheelt weer he! ?
Wil deze zeker gaan proberen maar kan ik iets anders gebruiken ipv de sukrin..vloeibare kan dat ook misschien?
Dat zou ook moeten lukken ?
top dank voor je snelle antwoord..ik ga ze maken:-)
Dit zijn heerlijke koekjes. Hoe langer je ze op een lagere temperatuur in de oven houdt des te knapperiger ze worden.
Wilde vragen welke kokos rasp, ik het best kan kopen, kom alleen maar met hoge khd tegen, alvast bedankt