Deze koekjes zijn lekker knapperig en hebben een vleug kokos! Ik heb eerder deze Maria biscuits gemaakt, die net als deze koekjes heerlijk zijn met gesmolten chocolade en amandelschaafsel.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme en glutenvrije knapperige kokoskoekjes!
- Porties: 18
- Aantal koolhydraten: 0.3 g khd per koekje
Ingrediënten
- 55 g amandelmeel (klik)
- 25 g geraspte kokos
- 30 g gesmolten roomboter
- 1 eiwit
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 10 g erythritol (klik)
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en maak er 18 balletjes van.
Verwarm de oven op 160c.
Ik heb de bolletjes ruim van elkaar af op een vel bakpapier gelegd, daar nog een vel overheen gelegd en plat gerold met een deegroller.
Je kan ze ook uitsteken, wat je prettig vindt!
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden. (bak ze iets langer als dat nodig is)
Zet de oven uit als ze klaar zijn en laat ze goed afkoelen
Notities
Bewaar ze in een afgesloten metalen trommel. Dan blijven ze zeker een aantal dagen goed!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, knapperig, kokos, koek, koekjes
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Zien er heerlijk uit, ga ze zo dadelijk maken. Alternatief voor Sukrin? Dit heb ik nu niet in huis. Wel kokosbloesemsuiker, hoeveel gram moet ik daarvan toevoegen?
18 stuks? Ik had 8 kleine bolletjes, heb ik wat fout gedaan?
Kun je deze koekjes ook invriezen?
Ik denk dat ze dan zacht worden Fenette! 🙌🏼
Hallo Oanh,
Ik heb even een vraag! De ene keer is een recept met stevia, dan erythritol en dan weer sukrin. Wat is het verschil. Heb nu de eerste twee gekocht maar nu wil ik de koekjes maken. Moet ik nu weer zoetstof kopen?
Heb ze net gemaakt en wat is dit lekker. Heb geen trommel nodig 😉
Ohh Haha! Jaaa dat scheelt weer he! 😝
Hi,
Kan ik ipv vanille extract ook vanille poeder gebruiken? En hoeveel dan?
Alvast dankjewel!
Tonny
Kan ik de Sukrin+ ook vervangen voor Stevia ?
Ik weet nl wat mijn eerste bestelling wordt uit je winkel(tje).
Hoeveel weegt een lepel amandel- of kokosmeel?
Ze gaan nu de oven in. Ruikt heerlijk. Heb er alleen geen 18, maar 10 uit gehaald anders werden ze wel erg klein.
Straks een gevulde omelet met de overgebleven eidooier.
Hoi. Bedoel je in de oven af laten koelen?
Hoi Oanh begrijp ik het goed dat je de koeken af laat koelen in de oven, nadat je de oven uit hebt gedaan?
Kun je deze koekjes ook met kokosmeel maken??
Hoi,
Ik wil deze koekje zo gaan maken.
Moeten ze afkoelen in de oven of moet je ze eruit halen?
Dit omdat er staat zet de oven uit en laat ze afkoelen.
Wil deze zeker gaan proberen maar kan ik iets anders gebruiken ipv de sukrin..vloeibare kan dat ook misschien?
Dat zou ook moeten lukken 🤗
top dank voor je snelle antwoord..ik ga ze maken:-)
Lijkt mij heerlijk. Laat je ze in de oven afkoelen?
Kan ipv sukrin ook stevia zoetstof gebruiken
Hoi, wat is de verhouding als ik ze met kokosmeel bereid?
Mijn man heeft eennotenallergie.
Errg lekker maar… ze blijven zacht 🙁
Heb je enig idee hoe ik ze knapperig kan krijgen? Iets langer in de oven wellicht? Heb ze er 15 minuutjes in gehad en ze zijn goed van kleur met een gouden randje 🙂
De koekjes zijn erg lekker. Ik gebruik de Food app om bij te houden hoeveel koolhydraten ik per dag binnen krijg. Alleen als ik dit recept toevoeg en deel door 18, dan zegt mijn telefoon dat er per koekje 1,5 gram koolhydraten in zit. Hoe kan dit? (amandelmeel van merk Smaakt, geraspte kokos Jumbo, Flora plant butter (ivm lactose intollerantie) eiwit, vanille extract en sukrin.
Doe je de gesmolten boter er warm bij?
Zijn er ook de voedingswaarde per koek van bekend? Ik hou die in een app bij op een overzicht te krijgen wat ik allemaal binnen krijg.
Super leuk recept. Makkelijk om te maken en super lekker!
Kan ik ook boekweit meel gebruiken?
Vandaag deze gemaakt, nog lang geen 18 koekjes, boven ik super zacht bij mij. Dus knapperig zijn ze niet. De smaak weet ik nog niet, ze komen net uit de oven…
Dit zijn heerlijke koekjes. Hoe langer je ze op een lagere temperatuur in de oven houdt des te knapperiger ze worden.
jammer, ze zijn niet gelukt, werden al snel te donker en de stukjes die goed van kleur waren smaakten te droog en werden ook niet knapperig Misschien verkeerde merk kokos gebruikt, daar kan wel eens verschil in zitten Ik had me zo op een koekje bij de koffie verheugd…
Deze vandaag gemaakt, van alles de helft om te proberen. Ze waren heerlijk, de volgende keer maak ik ze iets zoeter. Maar was toch lekker snoepen !!!!!!
Wilde vragen welke kokos rasp, ik het best kan kopen, kom alleen maar met hoge khd tegen, alvast bedankt
Bedoel je dat je de oven uit doet met de koekjes er nog in?
Goedenmiddag ik wil deze koekjes gaan bakken maar op hoeveel
Graden moet de oven . 180 _190-2oo
Gr mieke de nie