Roti bladen!

Het vinden van een goed recept voor roti vellen heeft lang geduurd. Vaak waren ze te slap, te hard of te eiig. Ik ben zo blij dat het is gelukt en ben zelfs een beetje trots! Met deze babes kun je roti eten zoals het hoort. Je scheurt er een stukje van af, en gebruikt het als het ware als een lepel om je heerlijke kip massala mee op te eten!

De roti vellen zijn heerlijk bij deze kip kerrie.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme en glutenvrije Roti bladen!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 2.8 g khd per stuk

Ingrediënten

 

Kip massala (3 personen)

  • 1 kipfilet
  • 4 kippenvleugeltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 200gram kouseband
  • 1 biologisch bouillonblokje
  • 1 el tomatenpuree
  • snufje peper
  • snufje komijnzaad
  • snufje kerriepoeder
  • snufje korianderzaad
  • snufje cayennepeper
  • kokosolie
  • 3 eieren
  • water

Bereidingswijze

Meng alle droge ingrediënten bij elkaar en doe op het laatst het water erbij. Meng het snel tot een deeg en laat het enkele minuten rusten. Maak er 4 bollen van en leg het tussen 2 vellen bakpapier. Rol met een deegroller platte roti bladen en bak het in een pan met kokosolie op middelhoog vuur. Draai de roti om zodra hij goudbruin is en herhaal dit tot je 4 roti bladen hebt.

 

Bereidingswijze kip massala:

Snijd het uitje in stukjes en fruit dit in een pan met een fijngeperst knoflookje.
Snijd de kouseband in stukjes en zet deze aan de kant.
Snijd ondertussen het kipfilet in blokjes en voeg dit toe aan de pan met de kippenvleugels.
Strooi nu alle kruiden bij de kip met de tomatenpuree.
Als de kip een bruinig jasje heeft gekregen voeg je het bouillonblokje toe.
Voeg na 2 minuten heet water toe totdat de kip nét onder water staat.
Voeg dan direct de kouseband toe en als het kookt kan je het vuur laag zetten en 30 minuten laten pruttelen. Kook ondertussen de eitjes. Na de 30 minuten kan het worden opgediend.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, roti, bladen, kip, kerrie, masala,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

36 Comments

  1. Avatar foto

    Woei, die roti bladen ga ik van de week gelijk proberen… alleen dan met de vegetarische versier erbij. Bedankt!

  2. Avatar foto
    Yvonne Goudzwaard

    woh hier zaten we echt op te wachten de vullen bevat geen khd?

  3. Avatar foto
    Helen Kossen

    Je maakt mijn weekend helemaal goed met dit recept!

  4. Avatar foto

    Wat doen we met de eieren. Koken?

  5. Avatar foto

    Wat doen we met de eieren?

  6. Avatar foto

    Heb je een tip voor het vervangen van de soja? Ik ben er allergisch voor 🙁

    Wist je dat heel veel lchf geen soja eten?

    Het ziet er heerlijk uit! dus als je geen vervanging weet maak ik ze zeker voor de rest van de familie!

  7. Avatar foto

    Hallo, Ik ben allergisch voor soja. Met wat kan ik het vervangen.
    Ik ben ook allergisch voor pinda en tarwe.

    • Avatar foto

      Je zou misschien kokosmeel kunnen proberen. Al zal het niet 1 op 1 te vervangen zijn en de textuur waarschijnlijk veranderen. 🙂

  8. Avatar foto
    Yvonne Goudzwaard

    hoeveel khd bevat de curry per persoon?

  9. Avatar foto

    Ik heb 20 gram kokosmeel i.p.v. 30 gram soyameel gebruikt. Dat werkt ook goed.

  10. Avatar foto

    Ik ga m proberen. Heb iig allebei je boeken besteld gisteren, je maakt het koolhydraatloze eten tot een feestje zo 🙂

  11. Avatar foto

    Ik heb ze gemaakt maar de kleur was echt bijna zwart en dat was nog voor het bakken. Enig idee hoe dat komt? Op jouw plaatje zien ze er veel lichter uit?

  12. Avatar foto

    Ik heb ze gemaakt maar de kleur was zwart en dat was nog voor het bakken
    Het zag er helemaal niet zo licht uit als op het plaatje. Deze roti’s vond ik niet geslaagd, ik heb wel je 2 kookboeken aangeschaft want ik heb ook andere recepten van je gemaakt die vond ik top!

  13. Avatar foto

    Kan je de psyllium vezels ook vervangen door iets anders? Bijv kokosmeel? Ik wil ze graag vanavond maken, maar heb dat niet in huis.

    • Avatar foto

      De psylliumvezels hebben wel een belangrijke functie. Je zou het kunnen proberen te vervangen met kokosmeel, allen denk ik dat het wel lastig wordt! 🙂

  14. Avatar foto

    Ooww ik heb ze niet in de oven gemaakt je moet roti toch bakken. Maar het deeg was al zo zwart? Ik snap niet wat ik verkeerd gedaan heb 🤔

  15. Avatar foto

    Hoi!! OMG…als Hindoestaanse meid die een KHD arme levenstijl aanhoudt moet ik dit recept uiteraard gaan uitproberen! Ik wordt er iig gelukkig van dat een een KHD arme variant op te vinden is 🙂

  16. Avatar foto

    Zó blij met dit recept! Nog niet gemaakt, maar ga dit zeker binnenkort doen. Ben heel benieuwd! Niet alleen voor mij omdat het kha is maar ook voor mijn dochter met Coeliakie! Dank je voor dit recept!

  17. Avatar foto

    Hallo Oanh

    Tijdens het mengen komen van alle meelsoorten bij elkaar krijgt het een donkere kleur al bij het mengen. Want lijnzaad meel is donker van kleur. wat doe ik verkeerd. want zoals het bij jou op het plaatje is , is het bij mij echt niet zo.

  18. Avatar foto

    Recept is voor 3 personen en er staat dat er 4 vleugeltjes nodig zijn. Is dat voor de broodnodige reuring aan tafel? 😀

  19. Avatar foto

    Wat een heerlijke roti vellen. Ze vielen wst dikker uit, maar smaakten uitstekend. Ga ik zeker nog eens maken!

  20. Avatar foto

    De personen waar het deeg donker was gebruikten zwart lijnzaad denk ik , recept zal met gouden lijnzaad zijn

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.