Ik heb deze heerlijke donuts gemaakt. Ze zijn helemaal perfect en een goede basis voor allerlei lekkere smaakjes! Ik heb er een kaneel twist aan gegeven, speculaas/koekkruiden twist, chocolade twist en een glazuurtje van poedersuikervervanger.
Klik hier voor meer lekker baksel recepten.
PrintDonuts!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 5 donuts
- Aantal koolhydraten: 1.5 g khd per donut (excl. topping)
Omschrijving
Ik heb deze bakvormpjes gebruikt
Ingrediënten
- 25 g roomboter
- 100 g amandelmeel (klik)
- 5g eiwitpoeder (klik)
- 2 eieren
- 50g roomkaas (philadelphia naturel)
- 25 g erythritol (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 tl vanille-extract (klik)
Toppings:
- Glazuur: 10 g poedersuikervervanger (klik) gemengd met enkele tl water
- 20 g puurste chocolade
- pure hagelslag
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Smelt de boter en meng het amandelmeel, eiwitpoeder, de eieren, roomkaas, erythritol, wijnsteenbakpoeder, zout en vanille tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over 5 donut vormpjes en bak de donuts 25 minuten in de oven.
Doe de toppings op de donuts (laat de chocolade uitharden in de koelkast) en geniet!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, donut, donuts,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Deze net gemaakt…. en wat zijn ze lekker.
Heb er een paar met normaal deeg gemaakt en een paar met koekkruiden.
Ze zijn echt onwijs lekker en een aanrader.
WoW dit word mijn nieuwe verslaving!
Ik heb ze in mijn tefal mulitigrill gemaakt met de donut platen.
Na drie minuten zijn ze al klaar!! Heerlijk en snel.
Super tof!!! 🥰
Ja heerlijk!! Maar kun je ze invriezen?
Deze ga ik vaker maken 😍
Zeker! 🤗
Misschien een rare vraag, maar waarom gebruik je eiwitpoeder in sommige recepten als je ook al eieren gebruikt?
Heb ze net gemaakt en natuurlijk meteen even geproefd. Heerlijk, ga ik zeker vaker maken.
Heb ze net in de oven staan, heb alleen geen eiwitpoeder gevonden. Nu zonder gedaan. Wat zou een ander alternatief kunnen zijn mochten ze niet lekker zijn.
Ik wil geen kapitalen aan materiaal kopen als ik ze maar bv 1x gebruik
Ik heb een donutmaker. Zouden ze daar ook in gebakken kunnen worden? En hoe lang dan?
Ze zijn heerlijk maar de volgende dag waren ze taai heb je een bewaar tip voor me ?
Alvast bedankt groetjes