Voor deze Wednesday Challenge heb ik een vegetarische Fu Yong Hai gemaakt! Wat is het heerlijk geworden en ook ontzettend makkelijk om te maken. Een rijkelijk gevulde en smaakvolle omelet met een dekentje van zoetzure saus. Je hebt het in een handomdraai op tafel getoverd en is veel gezonder dan die van de Chinees! Het is heerlijke met rijst van bloemkool of broccoli of met bijvoorbeeld deze nasi.
Ps: Heb je deze kruidenpotjes al gezien? Een fantastische oplossing voor een georganiseerde keukenkast of keukenla!
Vind hier meer samkelijke diner recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Printkoolhydraatarme en vegetarische Fu Yong Hai!
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 6.5 g khd per portie
Ingrediënten
Zoetzure saus
- 25 g uien
- 1 teentje knoflook
- 100 ml suikervrije ketchup (klik)
- 2 el sojasaus
- 200 g blik gepelde tomaten
- 15 g erythritol (klik)
- 20 ml witte wijnazijn
Omelet
- 75 g prei
- 40 g rode puntpaprika
- 100 g kastanjechampignons
- 9 eieren
- 50 g bamboespruiten (blikje)
- 1/2 blokje bouillon
- peper
Bereidingswijze
Snipper het uitje en kneus het knoflookteentje.
Fruit het in een pan met kokosolie en voeg vervolgens de ketchup en de rest van de ingrediënten toe.
Zodra het kookt, draai je het vuur zacht en laat je het enkele minuten pruttelen.
Snijd de prei, paprika en champignons in stukjes en meng het samen met de eieren, bamboespruiten, het bouillonblokje en peper.
Verwarm wat kokosolie in een pan, giet de 1/3 van het omelet-mengsel in de pan en bak het omeletje goudbruin aan beide kanten.
Klap het omeletje dubbel en serveer het op een bord met daaroverheen de zoetzure saus. Herhaal dit bij de andere 2 porties.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, omelet, foe, yong, hai, chinees, ei, omelet, zoet, zuur, saus,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Ik heb hem vandaag gemaakt. Hij vulde enorm goed. Kreeg mijn portie zelfs niet op!
Bedankt voor dit heerlijke recept!
Het was heerlijk en zeker genoeg
Ohh wat fijn! 🥰
Vandaag 14/8/2019 dit recept gemaakt en mijn man en ik vonden het lekker en zekers voor herhaling vatbaar
Ahh superleuk om te lezen!!