koolhydraatarme en vegetarische Fu Yong Hai!

koolhydraatarme en vegetarische Fu Yong Hai!


Voor deze Wednesday Challenge heb ik een vegetarische Fu Yong Hai gemaakt!
Wat is ze lekker en makkelijk om te maken.
Een rijkelijk gevulde en smaakvolle omelet met een dekentje van zoetzure saus.
Je hebt het in een handomdraai op tafel getoverd en is veel gezonder dan die van de Chinees!
Ik ga hier nu eens even lekker van genieten! Doen jullie ook mee?

Hier is het recept:

IngrediΓ«nten 3 personen

6,5 khd per persoon

Zoetzure saus

  • 25 g uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml ketchup (2b slim -> klik hier)
  • 2 el sojasaus
  • 200 g blik gepelde tomaten
  • 15 g Sukrin+
  • 20 ml witte wijnazijn

Omelet

  • 75 g prei
  • 40 g rode puntpaprika
  • 100 g kastanjechampignons
  • 9 eieren
  • 50 g bamboespruiten (blikje)
  • 1/2 blokje bouillon
  • peper

Bereidingswijze:

Snipper het uitje en kneus het knoflookteentje.
Fruit het in een pan met kokosolie en voeg vervolgens de ketchup en de rest van de ingrediΓ«nten toe.
Zodra het kookt, draai je het vuur zacht en laat je het enkele minuten pruttelen.

Snijd de prei, paprika en champignons in stukjes en meng het samen met de eieren, bamboespruiten, het bouillonblokje en peper.
Verwarm wat kokosolie in een pan, giet de 1/3 van het omelet-mengsel in de pan en bak het omeletje goudbruin aan beide kanten.
Klap het omeletje dubbel en serveer het op een bord met daaroverheen de zoetzure saus. Herhaal dit bij de andere 2 porties.

Geniet! X

3 Reacties

  1. Ik heb hem vandaag gemaakt. Hij vulde enorm goed. Kreeg mijn portie zelfs niet op!
    Bedankt voor dit heerlijke recept!

  2. Tonnie Goossens

    Het was heerlijk en zeker genoeg

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*