Fluffy Cheesecake!

Ik ben vanochtend heerlijk aan de slag geweest zodat ik heerlijk kan genieten van het weer. Deze cheesecake is lekker romig geworden en een extra traktatie voor bij een bakje koffie of thee!

Ik heb de taart gebakken met deze springvorm.

Meer taart recepten vind je hier!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme Cheesecake!

  • Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 2.2 g khd per punt

Omschrijving

Ik heb de cheesecake gemaakt met deze springvorm.



Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.`
Verwarm de roomkaas met slagroom in een pannetje (niet laten koken).
Klop de eiwitten stijf met het citroensap in een vetvrije glazen kom.
Mix de eidooiers luchtig en schenk voorzichtig beetje bij beetje het roomkaas-slagroommengsel bij de eidooiers en blijf roeren totdat het wat indikt.
Voeg de vanille, amandelmeel, eiwitpoeder, wijnsteenpoeder, zout en sukrin toe en meng het tot een egaal mengsel.
Schep/vouw de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig en luchtig door het mengsel.
Leg een vel bakpapier op de bodem en aan de rand en schep het mengsel in de springvorm.

Bak de cheesecake 20 minuten in de oven in een waterbad (zie foto), verlaag de temperatuur naar 120c en bak de cheesecake nogmaals 40 minuten. Laat de deur ten alle tijden dicht, anders slinkt de cheesecake! Als de cheesecake klaar is doe je de deur van je oven, verwijder je het waterbadje en laat je de cheesecake afkoelen in de oven met de deur op een kier met je ovenhandschoen ertussen.

Laat de cheesecake nogmaals afkoelen buiten de oven, strooi er poedersuikervervanger over


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cheesecake, taart

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

12 Comments

  1. Avatar foto

    Yay! Cheesecake heeft gewonnen, wat een leuk recept. Vraag: welke roomkaas gebruik jij? Ik vind de roomkaas die ik gebruik (ah eigen merk) soms wat droog. Of heb je tips?

  2. Avatar foto

    lekker kan je wat je over hebt indediepvries

  3. Avatar foto

    Welk eiwitpoeder gebruik je in dit recept (linkje lijkt niet te werken)

  4. Avatar foto
    Lidy Ramakers

    Jammer, zowel spijs als marzepein in niks voor mij

  5. Avatar foto

    Die wil ik graag maken. Hoef je de bakvorm niet in te pakken voordat je hem in het waterbad zet? Kan dat zomaar?

  6. Avatar foto

    Het lijkt me heerlijk. Maar is dat waterbad echt noodzakelijk? Wat gebeurd er als je het zonder bakt? Ik heb geen bak die groot genoeg èn ovenbestendig is… alleen een paar cm grotere springvorm.

  7. Avatar foto

    Je gebruikt een kleine springvorm. Ik heb een grotere van 24/25 cm. Kan ik het recept verdubbelen? En hoe zit het dan met de oven tijd?

  8. Avatar foto
    Janke Wolthuizen

    Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van nieuwe recepten.

    Met vriendelijke groet,

    Janke.

  9. Avatar foto

    Kan je amandelmeel ook vervangen voor kokosmeel? Hoeveel heb je er dan van nodig?

  10. Avatar foto
    Maria van Raalte

    Wat een geweldige cheesecake… zoooooo luchtig. Heb er voor mijzelf wel meer zoetstof in gedaan …je snapt ….ik hou van zoet..

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.