Het is weer woensdag en dat betekend dat het tijd is voor de Challenge! Ik ben vanochtend heerlijk aan de slag geweest zodat ik heerlijk kan genieten van het weer! 🥰 Ik heb maar liefs 3 dingen gemaak. Friese koeken, niet gevuld met spijs maar met marsepein van Oanh’s Winkeltje! 💝 Ik heb chocolade-aardbeienijs gemaakt én een fluffy cheesecake! Althans, dat was de bedoeling. Ik heb de deur van oven open gedaan om te spieken waardoor hij in elkaar is geslonken (hij kreeg het koud) maaaaaaar de smaak is voortreffelijk! 🤤
Ingrediënten 8 punten
2.2 khd per punt- 250 g roomkaas
- 150 ml slagroom
- 3 eieren
- 2 tl citroensap
- 1,5 tl vanille-extract
- 50 g amandelmeel
- 15 g eiwitpoeder
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- 15g Sukrin+
- Sukrin Melis (poedersuikervervanger)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 160c.`
Verwarm de roomkaas met slagroom in een pannetje (niet laten koken).
Klop de eiwitten stijf met het citroensap in een vetvrije glazen kom.
Mix de eidooiers luchtig en schenk voorzichtig beetje bij beetje het roomkaas-slagroommengsel bij de eidooiers en blijf roeren totdat het wat indikt.
Voeg de vanille, amandelmeel, eiwitpoeder, wijnsteenpoeder, zout en sukrin toe en meng het tot een egaal mengsel.
Schep/vouw de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig en luchtig door het mengsel.
Leg een vel bakpapier op de bodem en aan de rand en schep het mengsel in de springvorm.
Bak de cheesecake 20 minuten in de oven in een waterbad (zie foto), verlaag de temperatuur naar 120c en bak de cheesecake nogmaals 40 minuten. Laat de deur ten alle tijden dicht, anders slinkt de cheesecake! Als de cheesecake klaar is doe je de deur van je oven, verwijder je het waterbadje en laat je de cheesecake afkoelen in de oven met de deur op een kier met je ovenhandschoen ertussen.
Laat de cheesecake nogmaals afkoelen buiten de oven, strooi er Sukrin Melis over en geniet!
Yay! Cheesecake heeft gewonnen, wat een leuk recept. Vraag: welke roomkaas gebruik jij? Ik vind de roomkaas die ik gebruik (ah eigen merk) soms wat droog. Of heb je tips?
Ik gebruik eigenlijk altijd Philadelphia! 🤗
lekker kan je wat je over hebt indediepvries
Jahoor! Wel eerst in stukjes snijden, dat is handiger 🤗
Die wil ik graag maken. Hoef je de bakvorm niet in te pakken voordat je hem in het waterbad zet? Kan dat zomaar?