Zie hier de Challenge van deze week, kano’s! Het heeft iets weg van een Boterkoek, een harde/crunchy buitenkant met een heerlijke zachte zoete binnenkant en vulling. Hij is hier helemaal goedgekeurd en hij gaat zeker regelmatig worden gebakken voor bij de koffie, want ze zijn heerlijk! Ik heb ze gevuld met marsepein in plaats van spijs volgens dit recept, een heerlijke twist!
Kijk hier voor meer smakelijke baksels!
Bekijk mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintKoolhydraatarme Kano’s!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 7
- Aantal koolhydraten: 1.6 g khd
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 100 g amandelmeel (kli)
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 100 g koude roomboter
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 ei
- 100 g marsepein (klik)
- 14 amandelen
- 1 eidooier
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten behalve de marsepein, eidooiertje en amandelen tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over de 7 vormpjes en verdeel de marsepein zoals zichtbaar op de foto.
Verdeel de amandelen over de vormpjes, strijk de kano’s met het eidooiertje en bak de kano’s 20 minuten in de oven.
Laat de kano’s volledig afkoelen voordat je ze uit de bakvormpjes haalt.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kano, kano’s, boterkoek
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Heerlijk, zou ze gelijk willen maken, maar heb de marsepein niet. Kan ik ook wat zelf maken, of amandelspeis
Kan en mag ik amandelmeel ook vervangen door een ander soort meel?
VERUKKELIJK
Ik weet niet wat er niet klopt maar ze worden totaal niet krokant. Ook niet na 30 minuten bakken. Slap en vettig van smaak.