Rode kool stamppot!

Ik heb gisteren een heerlijk vegetarisch stamppotje en een (niet zo vegetarisch) stoofpotje gemaakt. Een prachtige combi en ideaal voor de koudere, winderige en natte dagen (en daar hebben we er genoeg van de komende dagen) 😉 Het stamppotje heb ik gemaakt met knolselderij, peen (en zoete aardappel = koolhydraatbeperkt) uiteraard rode kool en oesterzwammen. Wij hebben er van genoten met een stoofpotje, maar zonder stoofpotje is het ook zeer zeker verrukkelijk! Ik vind stamppotten altijd lekker met een beetje mosterd, nootmuskaat of sambal. Als je koolhydraatbeperkt eet is stukjes appel hier ook heerlijk door!

Hier komt het recept:

Ingrediënten 3 personen

 14.8 khd per persoon (exclusief de zoete aardappels)

  • 500 gram knolselderij
  • 200 peen
  • 100 g zoete aardappel (koolhydraatbeperkt)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 50 g ui
  • 200 g rode kool
  • 20 ml azijn
  • 50 g ui
  • 100 g oesterzwammen
  • 1 afgestreken el mosterd
  • snuf peper

Bereidingswijze:
Schil de knolselderij, peen en zoete aardappel en snijd het in blokjes.
Kool de blokjes samen met het bouillonblokje in een ruime pan met water beetgaar en giet het af.
Snijd de ui in stukjes en de kool in dunne ringen.
Breng de rode kool in een pan met een laagje water, de ui, azijn en kaneel aan de kook totdat de kool mooi zacht is geworden.
Giet de rode kool af.

Snijd de oesterzwammen in plakjes en bak de oesterzwammen voor enkele minuten met een snufje peper.

Stamp de blokjes groenten fijn en voeg de rode kool en mosterd toe. 
Schep de stamppot op, met daarbovenop de oesterzwammen.

Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.