Ik heb gisteren een heerlijk vegetarisch stamppotje en een (niet zo vegetarisch) stoofpotje gemaakt. Een prachtige combi en ideaal voor de koudere, winderige en natte dagen (en daar hebben we er genoeg van de komende dagen) 😉 Het stamppotje heb ik gemaakt met knolselderij, peen (en zoete aardappel = koolhydraatbeperkt) uiteraard rode kool en oesterzwammen. Wij hebben er van genoten met een stoofpotje, maar zonder stoofpotje is het ook zeer zeker verrukkelijk! Ik vind stamppotten altijd lekker met een beetje mosterd, nootmuskaat of sambal. Als je koolhydraatbeperkt eet is stukjes appel hier ook heerlijk door!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintRode kool stamppot!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 14.8 g khd
Ingrediënten
- 500 gram knolselderij
- 200 peen
- 100 g zoete aardappel (koolhydraatbeperkt)
- 1 groentebouillonblokje
- 50 g ui
- 200 g rode kool
- 20 ml azijn
- 50 g ui
- 100 g oesterzwammen
- 1 afgestreken el mosterd
- snuf peper
Bereidingswijze
Schil de knolselderij, peen en zoete aardappel en snijd het in blokjes.
Kool de blokjes samen met het bouillonblokje in een ruime pan met water beetgaar en giet het af.
Snijd de ui in stukjes en de kool in dunne ringen.
Breng de rode kool in een pan met een laagje water, de ui, azijn en kaneel aan de kook totdat de kool mooi zacht is geworden.
Giet de rode kool af.
Snijd de oesterzwammen in plakjes en bak de oesterzwammen voor enkele minuten met een snufje peper.
Stamp de blokjes groenten fijn en voeg de rode kool en mosterd toe.
Schep de stamppot op, met daarbovenop de oesterzwammen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, rode, kool, stamppot,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
wohhh dit ga ik snel maken wat een heerlijke combinatie mijn complimenten
Ik heb wel boerenkool stampot gemaakt met koolraap maar de koolraap werd niet zacht ondanks n uur op t gas
Hij is zalig!!!