Ik heb gisteren een heerlijke soep gemaakt voor de Challenge! Bruine bonensoep is een gewild verzoekje, so here it is! Het soepje vult als een tierelier en heeft qua smaak iets weg van een erwtensoepje. Heerlijk bij dit weer dus! Het gaat lekker koud worden de aankomende dagen, dus lekkere stevige soepjes zijn hier meer dan welkom.
Klik hier voor meer soep recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten.
PrintKoolhydraatarme bonensoep!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 12 g khd per persoon
Ingrediënten
- 50 g spekblokjes
- 400 g soepgroenten (peen, prei, bloemkool, bleekselderij)
- 240 g witte bonen (blikje)
- 130 g edamame bonen
- 1 laurier blaadje
- 1 groentebouillonblokje
- snufje zout
- snufje peper
Bereidingswijze
Bak de spekblokjes enkele minuten in de soeppan.
Voeg de soepgroenten toe, bak het kort mee en schenk er water bij totdat alles ruim onder het water staat.
Was ondertussen de bonen en voeg het samen met de rest van de ingrediënten toe in de soeppan en breng het aan de kook.
Draai het vuur lager en laat het ongeveer 30 minuten door pruttelen totdat de bonen zacht zijn geworden.
Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, soep, bonen,
Deel, Tag en win!
Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!
Mag ik vragen wat je bedoelt als selderij?
Knol of blad?
Bleekselderij zijn de stengels met wat blad eraan.
@Marjo: bleekselderij is geen knol en geen blad maar zijn de bossen stengels. Zelf kan ik de bruine bonen niet ontdekken maar het lijkt me een heerlijk soepje 😋
Hoi
Waar koop ik edamame bonen was bij de Jumbo hadden ze niet kan ik ze ergens anders voor vervangen?
Je kan eens kijken in de diepvriesgroente-afdeling. Ik kon hier in Portugal in de Nederlandse winkel een flinke zak ingevroren edamame boontjes krijgen, deze zijn al geblancheerd en komen ook uit Nederland.
Oanh, uit welk boek is dit recept. Ik heb 1, 2 en 3 maar kan deze niet vinden
Maar bonen zijn toch niet koolhydraatarm?
Kun je de soep ook invriezen?
Ffff een vraagje…..waarom doe je witte bonen in een bruine bonensoep. .? Is dat vanwege de koolhydraten?