En daar is dan de wednesday challenge van deze week, Spakenburgs hart! Een traditionele koek in de vorm van een hart met heerlijk glazuurtje, alleen ik heb er een vierkante koekjes van gemaakt. Ik heb ze zelf nooit eerder gegeten, maar ik heb vernomen dat het smeuïge koekjes zijn en dat is gelukt!
Het zijn leuke koekjes om samen met de kids te maken in allerlei thema’s. Wat dacht je van Halloween, kerst, pasen of voor een verjaardag?
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Spakenburgse koekjes!
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 16
- Aantal koolhydraten: 0.8 g khd per koekje
Ingrediënten
- 120 g roomboter op kamertemperatuur
- 225 g amandelmeel (of gemalen hazelnoten)
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 40 g stroopvervanger (klik)
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 1 ei
Glazuur:
- 3 el poedersuikervervanger (klik)
- 1 el water
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een glad en smeuïg deeg.
Maak er een mooie plaat van met behulp van bakpapier.
(leg een vel bakpapier bovenop het deeg, gebruik een deegroller en maak er een mooie plaat van)
Snij er 16 koekjes van en bak de koekjes 12 minuten in de oven.
Maak ondertussen het glazuur door de poedersuikervervanger te mengen met water of eventueel een kleurstofje.
(Als het te waterig is voeg je meer poedersuikervervanger toe en als het te stevig is een beetje extra water.)
Laat de koekjes goed afkoelen en versier de koekjes met het glazuur.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, Spakenburg, spakenbsugse, koek, koekjes,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Ohhh spakenburgse hart!! Mijn lievelings koek deze ga ik zeker maken dit weekend!!!
Hallo,
Kan ik Xanthaangom ook vervangen door bakpoeder? Hoeveel heb je dan nodig?