Voor de challenge van deze week heb ik mini gebakjes gemaakt voor Pasen! Het zijn heerlijke smeuïge cakejes geworden, met daarbovenop een creamy topping met een smaakvolle koolhydraatarme abrikozen jam. Lekker voor bij de thee, een brunch of een high tea!
Klik hier voor meer leuke recepten voor Pasen!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintPaas gebakjes met abrikozenjam!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 16
- Aantal koolhydraten: 1.8 g khd per stukje
Omschrijving
Ik heb de paas gebakjes met deze bakvorm gebakken.
Ingrediënten
- 200 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 3 eieren
- 175 g kwark
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 100 g roomboter op kamertemperatuur
- 200 g roomkaas
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 10 g bruine suikervervanger (klik)
- 50 g abrikozenjam (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de amandelmeel, eiwitpoeder, bruine suikervervanger, eieren, kwark, vanille, wijnsteenbakpoeder, zout en roomboter tot een egale massa.
Schep het geheel in de bakvorm en bak de cake 35 minuten in de oven.
Laat de cake afkoelen en mix de roomkaas met de bruine suikervervanger en vanille voor ongeveer 2 minuten.
Snijd de cake in 16 stukjes en verdeel het roomkaasmengsel over de stukjes met daarbovenop de abrikozenjam.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, abrikozen, gebakjes, cake, cakejes, pasen,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Is deze dan ook koolhydraat arm?
Per stukje is het 1.8 gram koolhydraten. Zeker weten dus! 🥰
Kan je het ook invriezen?
De cakejes wel 🙂
Ik ben in mijn vakantiehuisje en heb hier geen Sukrin rood. Kan ik het vervangen door iets anders?
Je kan altijd een andere zoetstof gebruiken bij dit recept 🙂