Koolhydraatarme Arretjescake!

Koolhydraatarme Arretjescake!


 

Deze week (3 t/m 10 december) is de chocolade van De Bron in de aanbieding! Ik vind de chocolade heerlijk, mede omdat ik geen verschil in smaak proef met de “gewone” chocolade uit de winkels. De suikervervangers in snoep van de Bron zijn Maltitol en Erythritol. Deze zoetstoffen worden gezien als Polyolen. Polyolen worden niet of nauwelijks in het lichaam omgezet naar glucose en om die reden worden deze koolhydraten niet geteld bij een koolhydraatarm dieet. Daarnaast bevat de chocolade geen toegevoegde suikers, is lactose vrij, zonder dierlijke ingrediënten, is biologisch, laag in calorieën, glutenvrij, 100% natuurlijk, bevat weinig zout en is hoog in vezels en eiwitten. Dat klinkt bijna als een wonder toch?! De chocolade van De Bron heb je in allerlei soorten en smaakjes. Pure chocolade of melk chocolade met praline, hazelnoten en ook de overheerlijke choc wafer! De chocolade water vind ik net op een kitkat lijken en smaakt fantastisch lekker! Ideaal voor onderweg, als tussendoortje of gewoon om jezelf even te verwennen met wat lekkers. Ik heb een overheerlijk recept gemaakt met de choc wafer, namelijk deze arretjescake!

Ingrediënten 16 stukjes

2.1 g khd per stukje

 

Bereidingswijze:

Mix de eieren luchtig met de sukrin en voeg geleidelijk aan de cacaopoeder met gesmolten roomboter toe.
Snijd de repen in grove stukken en roer het door het beslag.
Leg een vel bakpapier in een vierkante springvorm van 15 x 15 en giet het beslag in de springvorm.
Leg de arretjescake tot slot een nacht of minimaal 6 uur in de koelkast.

 

Tip: Meng er allerlei lekkere krokante noten door voor een heerlijke crunchy beleving!

 

Ps: Je kan dit recept ook goed gebruiken ter vervanging voor de choc wafer repen!

1 Reactie

  1. Als ik de choc wafers gebruik, dan heb ik
    (5×34=) 170 gram in totaal nodig.

    Als ik nou ervoor kies om de crunchies te gebruiken, i.p.v. de wafers,
    moet ik daar dan ook 170 gram van hebben?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*